Nominaties voor Gouden Buur Award geopend

Foto: Nextdoor

Zaterdag 23 september staat in het teken van Burendag. Dat is dé dag waarop buren door heel het land bij elkaar komen.

Zoals ieder jaar maakt buurtplatform Nextdoor deze dag extra speciaal. Dat doen ze door de uitreiking van de Gouden Buur Award. Dat is een award die bedoeld is om buren die nooit te beroerd zijn om hun handen uit de mouwen te steken en altijd voor anderen klaar staan, in het zonnetje te zetten. Nextdoor roept dan ook heel Nederland op om die geweldige en betrokken buur te nomineren voor de Gouden Buur Award 2023. Nomineren kan tot zondag 3 september.

Het is het zevende jaar op rij dat Nextdoor deze Award gaat uitreiken. De organisatie wil hiermee prettig buurtcontact stimuleren. Volgens meer dan de helft van de Nederlanders is dit namelijk de belangrijkste factoor voor een fijne leefomgeving. Dat bleek uit eerder buurtonderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam en Nextdoor.

Nomineer je buur

Tot zondag 3 september kan iedereen hun favoriete buur nomineren voor de Gouden Buur Award. Vervolgens selecteert Nextdoor voor elke provincie de meest inspirerende nominatie. DE organisatie helpt met een verrassingspakket de uitreiking nog feestelijker te maken. Zo werd Anne uit Kampen vorig jaar door zijn buren met deze titel bekroond. Hij helpt altijd met klusjes en niets is te veel. Van afgewaaide dakpannen tot het aanleggen van laadpalen voor elektrische auto’s. Ook Marieke uit Amersfoort werd een Gouden Buur. Zij name het initiatief om een oud schoolgebouw om te toveren tot een ontmoetingsplaats voor de buurt.

Heb jij een buur die boven alle andere buren uitsteekt? Nomineer hen dan voor de Gouden Buur Award via de website van Nextdoor!

Cookieinstellingen