Al 3974 tegels gewipt voor NK Tegelwippen 2023

Foto: Sam Fish

Op 21 maart is het NK Tegelwippen weer van start gegaan. Tot en met 31 oktober is het de bedoeling zo veel mogelijk tegels te wippen.

De gemeente Goeree-Overflakkee doet ook dit jaar weer mee aan de wedstrijd. Daarbij is een vriendschappelijke strijd gestart met onze buren van de Hoeksche Waard. Dat was vorig jaar ook het geval. Toen wonnen we met 9439 gewipte tegels. Dit jaar zijn de twee gemeenten opnieuw de strijd aangegaan met elkaar.

Op dit moment zijn er op Goeree-Overflakkee al 3974 tegels gewipt uit onze tuinen. Dat is goed voor 79,4 gewipte tegels per inwoner. In de Hoeksche Waard zijn tot nu toe 12.942 tegels uit de tuinen gewipt. Dat is goed voor 147,97 tegels per inwoner. We staan dus flink achter.

Tegeltaxi

Wil jij ook je steentje bijdragen? Niet alleen aan de wedstrijd, maar vooral ook aan de natuur? Maar heb je geen idee hoe je van al die gewipte tegels af moet komen? Geen nood! De gemeente heeft namelijk de Tegeltaxi in het leven geroepen. Als jij tegels gaat wippen uit je tuin, kun je je melden voor de Tegeltaxi en zij komen de tegels gratis bij je thuis ophalen. En nog leuker: Als je je aanmeldt voor de Tegeltaxi, maak je ook nog eens kans op een regenton!

Overigens is het belangrijk om het aantal gewipte tegels ook door te geven via de website van het NK Tegelwippen. Alleen op die manier tellen jouw gewipte tegels mee in de strijd tegen onze buren. Dit is overigens ook een voorwaarde om de Tegeltaxi langs te laten komen. Zie alle voorwaarden en de mogelijkheden om de taxi aan te vragen op de website van Klimaatkrachtig GO. Daar vind je trouwens ook de mogelijkheden voor een subsidie om je tuin te vergroenen!

Cookieinstellingen