Alle informatie voor de overstap naar groene waterstof

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Dinsdag 9 mei overhandigde wethouder Jaap Willem Eijkenduijn in Stad aan ’t Haringvliet de brochure Stad Aardgasvrij aan de Tafelaars.

Dat is de groep inwoners die in 2017 het project Stad Aardgasvrij startte. In de brochure staat alles over het aanbod om vanaf 2025 gezamenlijk over te stappen van aardgas naar groene waterstof. Ook staat er informatie in voor een individuele aardgasvrije oplossing.

Stadtenaren die nu een aardgasaansluiting hebben ontvangen deze week de brochure Stad Aardgasvrij. In juni gaan zij namelijk stemmen over het plan. In de brochure staat alles over het aanbod voor de overstap naar groene waterstof. Zo hebben zij genoeg informatie om een keuze te kunnen maken.

De acht beloften

Centraal in de brochure staan de acht beloften die het project heeft opgesteld: Veilig of anders niet, Altijd warm, Betaalbaar, Groen, Het mag, Het kan, Vertaalbaar en Voldoende Draagvlak. Om deze laatste belofte draait het in de maand juni in Stad aan ’t Haringvliet. Als minimaal 70 % van de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties met een aardgasaansluiting vóór een aardgasvrij Stad stemt, gaat het project verder. Als het project vervolgens voldoet aan alle beloften, gaat de overstap per 2025 door.

In de brochure staat ook alles over de meting in juni. Stadtenaren kunnen tussen 3 en 30 juni stemmen in ’t Trefpunt aan de Oranjelaan 14. Ook kan dit bij de GO-bus en op afspraak vanuit huis. Vrijdagavond 30 juni wordt bekend of de inwoners en ondernemers van Stad aan ’t Haringvliet het plan steunen.

Overhandiging brochure symbolisch moment

Waar Stad Aardgasvrij ooit startte bij de inwoners, wordt nu het uitgewerkte aanbod teruggegeven aan de Stadtenaren. Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn bedankte de Tafelaars voor hun inzet de afgelopen jaren. “Zonder jullie waren we nooit zo ver gekomen en was dit unieke aanbod, zoals de kosteloze overstap en een vaste waterstofprijs voor 15 jaar, er niet geweest.”

Inwoner Stella Braber sprak namens de Tafelaars. “Ik ben heel trots op wat we tot nu toe gezamenlijk hebben bereikt,” vertelt ze. “Samen met de gemeente en partners als Stedin, Essent en Oost West Wonen hebben we ons als groep inwoners ingezet voor de Stadtenaren. Ons doel de afgelopen tijd was om onze dorpsgenoten een goed aanbod te kunnen doen, en ze hierover goed te informeren. Dit zodat iedereen in juni een weloverwogen beslissing kan maken. We hopen dat de brochure hieraan bijdraagt.”

Cookieinstellingen