Kick off “Samen de winter door” een groot succes

Foto: Coöperatie Deltawind

Zaterdag 19 november stond in het teken van duurzaamheid in de winter. In het hele land waren bijeenkomsten, ook op Goeree-Overflakkee!

Duizenden mensen in heel Nederland kwamen bijeen voor het evenement ‘Samen de winter door’. Bezoekers kregen van hun lokale energiecoöperatie materialen en tips om de energierekening te verlagen. Ook op Goeree-Overflakkee vond dit plaats en wel in Oude-Tonge.

Deltawind organiseerde de bijeenkomst in de Grutterswei. Het was één van de 90 locaties verspreid door het land. Het was het startsein om thuis aan de slag te gaan met de meest eenvoudige en impactvolle bespaartips. Maar ook om de opgedane kennis en materialen weer te delen met anderen. De Nederlandse energiecoöperaties willen hiermee een sneeuwbaleffect creëren. Zo kunnen zoveel mogelijk mensen die hulp nodig hebben, terecht bij iemand in hun eigen omgeving.

Hulp

Iedereen kan wel wat hulp gebruiken bij het verlagen van de energierekening. Vaak weet men niet welke tips betrouwbaar zijn of waar te beginnen. De laagdrempelige oplossingen die tijdens de bijeenkomst werden getoond zijn voor iedereen haalbaar. Met de materialen die zijn uitgedeeld kunnen de bezoekers zelf thuis aan de slag. De tips zijn gemakkelijk door te geven aan bekenden.

“Het is heel bijzonder dat zoveel lokale energiecoöperaties met elkaar de handen ineen hebben geslagen. We zijn blij met de opkomst in Oude-Tonge,” laat Monique Sweeps weten. Zij is directeur van de landelijke campagne. “We zien dit als een begin. De campagne wordt voortgezet. En als mensen een volgende stap willen zetten kunnen ze lokaal terecht bij het Energieloket Goeree-Overflakkee.”

Over “Samen de winter door”

Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van de hoge energierekening. De energiecoöperaties hebben daarom de handen ineengeslagen voor ‘Samen de winter door,’. Zo kunnen ze hun kennis over energiebesparende maatregelen met zoveel mogelijk mensen delen. Iedereen die aan de slag wil, kan alle tips, hulpvideo’s en overige materialen terugvinden op de website van de campagne.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen