WOZ-waarde op het eiland met 11,2 procent gestegen

Foto: Image by Nattanan Kanchanaprat from Pixabay

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen is opnieuw naar een recordhoogte gestegen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Op 1 januari 2022 steeg de waarde met 8,6 procent vergeleken met een jaar eerder. Daarmee werd een gemiddelde woningwaarde van 315.000 euro bereikt in Nederland.

Gemeenten stellen jaarlijks de WOZ-waarde (Waardering Onroerende Zaken) van elke woning in Nederland vast. Dat doen ze door te kijken naar de huizenprijzen van een jaar eerder. Daardoor gaat deze waarde met een jaar vertraging omhoog als de huizenprijzen stijgen. Deze indicatie van de waarde van huizen is belangrijk voor huizenbezitters. Hierop worden namelijk een aantal belastingen berekend.

Goeree-Overflakkee

Ook op ons eiland is de gemiddelde WOZ waarde van woningen gestegen. Hier is die omhoog gegaan met maar liefst 11,2 procent. Dat is een aardige stijging vergeleken met vorig jaar. Maar we staan zeker niet op de eerste plaats. Die eer is weggelegd voor de provincie Flevoland. Daar steeg de gemiddelde woningwaarde met 11,8 procent tot 293 duizend euro per woning.

De provincie Zuid-Holland staat op de vijfde plaats van heel Nederland. Dat komt doordat andere gemeenten in de provincie het gemiddelde iets naar beneden halen.

Cookieinstellingen