Nieuwe subsidieregeling voor Stad Aardgasvrij

Foto: Pixabay

Sinds begin dit jaar kunnen inwoners en ondernemers uit Stad aan ’t Haringvliet een subsidie aanvragen voor aardgasvrij koken.

Het college heeft vorige week besloten deze subsidie uit te breiden. Dat zorgt ervoor dat ieder adres in het dorp een aanbod op maat krijgt. Op deze manier worden inwoners en ondernemers ontzorgd.

Inwoners en ondernemers willen ook een aanbod op maat. Dat blijkt uit gespreken en de uitkomst van een online vragenlijst. Ieder huis en gebouw is anders. Daarom is de draagvlakmeting van afgelopen juni verplaatst. Ieder adres in het dorp krijgt nu een schouw aangeboden.

Schouw

Tijdens een schouw komt er iemand langs. Er wordt dan een overzicht gemaakt van de aanpassingen die binnen nodig zijn. Ook geeft de schouw duidelijkheid over de kosten. De resultaten hiervan worden in een rapport gezet en besproken. Als inwoners en ondernemers een bevestigingsdocument ondertekenen, kunnen ze daarmee de subsidie aanvragen. Die subsidie is voor elektrische aanpassingen die nodig zijn in de woning of het pand.

Deze subsidie is dus niet alleen voor aardgasvrij koken, maar ook verwarmen. Deze subsidieregeling gaat in als het schouwproces helemaal is ingericht. Voor het waterstofklaar maken van de woning worden de subsidies gegeven bij voldoende draagvlak. Deze regeling gaat dus alleen is als meer dan 70 procent voor een aardgasvrij Stad in 2025 stemt.

Op dit moment wordt er nog gewerkt aan een planning voor de schouw. Wanneer dat start, worden inwoners en ondernemers op de hoogte gebracht.

Subsidie aardgasvrij koken nog open 

Ben je inwoner en/of ondernemer van Stad aan ’t Haringvliet? En heb je de subsidie aardgasvrij koken al aangevraagd? Of wil je hier gebruik van maken zolang dat kan? Dan is dat nog mogelijk tot de nieuwe subsidieregeling start. Het kan zijn dat je bij de nieuwe subsidieregeling recht hebt op een hogere vergoeding. Dan kun je  een aanvullende subsidie aanvragen met het bevestigingsdocument van de schouw dat hiervoor verplicht is.

Zijn er nog vragen? Neem dan contact op met Bobby Groenewoud via 06 -15 48 64 78 of [email protected].

Cookieinstellingen