Huurders krijgen sleutel nieuw huis in Sommelsdijk

Foto: Wim van Vossen

Op maandagochtend 11 juli hebben huurders de sleutel gekregen van hun nieuwe woning aan de Joos Jansestraat in Sommelsdijk. Het gaat om 7 levensloopbestendige én nul-op-de-meter woningen van Oost West Wonen.

Het was een lange tijd van inschrijvingen en spanning. Want wie kwam er toch in aanmerking voor de nieuwe woningen in de Joos Jansestraat? Maar de huurders hebben met smart uitgekeken naar dit moment. Ze kunnen eindelijk hun nieuwe woning in en gaan nu van hun huis een thuis maken.

De bouw is gerealiseerd door aannemer Kroon & De Koning. Zij hebben ook de 9 woningen aan de Polder- en Kerkstraat in Achthuizen gerealiseerd.

Seniorenwoningen

Voordat deze woningen er kwamen, stond er een appartementengebouw. Die was echter niet meer van deze tijd en renoveren was niet mogelijk. Veel mensen hebben op latere leeftijd de behoefte aan een gelijkvloerse woning. Oost West Wonen is daarom in oktober 2021 begonnen met de bouw van deze nieuwe woningen.

“Zo lang mogelijk in je eigen huis en dorp blijven wonen. Die wens begrijpen we bij Oost West Wonen heel goed,” zegt Marleen van de Kamp. Zij is directeur-bestuurder bij Oost West Wonen. “Door de investering in en bouw van levensloopbestendige woningen, kunnen we dit mogelijk maken. Bijna alle nieuwe bewoners komen uit Sommelsdijk en Middelharnis.”

Energiezuinig

De woningen zijn zeer energiezuinig en allemaal voorzien van een warmtepompinstallatie. Maar ook liggen er zonnepanelen op het dak, is er driedubbelglas en is de woning opgeleverd met een stevig isolatiepakket. De woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer bevinden zich op de begane grond. Dat maakt de woning levensloopbestendig.

Op de eerste verdieping is ruimte voor de warmtepompinstallatie en is er een extra kamer. Dit kan een extra slaapkamer zijn, of bijvoorbeeld een hobbykamer. Bovendien hebben alle woningen een ruime tuin.

Sleuteloverhandiging

Ivo Zweekhorst is directeur van Kroon & De Koning. Hij mocht symbolisch de eerste sleutel overhandigen aan Marleen van de Kamp. Beiden blikken terug op een mooi en constructief bouwproces. Ze wensen de huurders dan ook veel woonplezier toe.

Kees van Dam is manager vastgoed bij Oost West Wonen. Het was aan hem de eer om de sleutel aan de eerste huurders te overhandigen. Daarna mocht iedereen hun eigen woning voor het eerst openen.

nieuwe woningen Joos Jansestraat Sommelsdijk nieuwe woningen Joos Jansestraat Sommelsdijk

Cookieinstellingen