DBGC verliest bij rentree in derde klasse met 1-0

23 sep , 9:20 Sport
voetbal
DBGC is het nieuwe seizoen in de derde klasse begonnen met een nederlaag. Dat gebeurde in Dinteloord, onder prachtige weersomstandigheden.
Ondanks het mooie weer, speelde het team op een zwaar en stroef veld. Ze verloren de wedstrijd met 1-0 van Prinsenland. De formatie van trainer Dennis van Gils moest het doen zonder enkele vaste krachten. Bas Mackloet (vakantie), Roy Nieuwland (herstelde in het 2e), Jeroen Sep (geblesseerd), en de langdurig afwezigen Jacco de Gast, Mels de Blok en Arnaud Dees die eveneens niet inzetbaar waren. Hierdoor trad DBGC met een licht gewijzigde opstelling aan.
De eerste helft verliep rustig, zonder veel hoogtepunten. Beide teams speelden voorzichtig en wilden geen risico nemen. Dat resulteerde in een wedstrijd die vooral op het middenveld werd uitgevochten. Hoewel Prinsenland iets meer balbezit had, creëerden zij nauwelijks kansen. De ruststand was dan ook 0-0.

De tweede helft

Ook na de rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. Het duel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, zonder veel kansen voor beide partijen. Toch sloeg Prinsenland in de zestigste minuut toe, toen een voorzet bij de tweede paal vrij werd binnengetikt. Dit doelpunt kwam hard aan voor DBGC.
Na de achterstand zette DBGC alles op alles om nog een punt te redden. Met een aantal aanvallende wissels werden er enkele goede kansen gecreëerd, maar het geluk zat niet mee. Joran Maliepaard, Rick Fransen, Rowan Breen en zelfs de ingevallen verdediger Marc Pollemans wisten de keeper van Prinsenland niet te passeren.
Hierdoor start DBGC het seizoen met een teleurstellende nederlaag. De komende week zal de ploeg hard trainen om zich te herpakken voor de ‘Seizoensopening’. Volgende week zaterdag om 14.30 ontvangt DBGC vv Klundert, dat haar eerste wedstrijd met 4-3 won van WHS.