Spectaculaire zege voor HCGO Heren 1

De strijd van Hockeyclub Goeree-Overflakkee Heren 1 om de ereplaatsen kreeg een vervolg in en tegen MHC Krimpen.

Al na enkele minuten keken de mannen tegen een achterstand aan, maar dat had weinig effect op goede veldspel van HCGO. Uit een rebound maakte aanvoerder Lievay van Dam de gelijkmaker en vlak daarna Ielya van Dam uit een strafcorner zelfs de 1-2. Het bleek een doelpuntrijke middag te worden, want uit een identieke aanval als in de eerste minuten kwam de thuisploeg  weer langszij, 2-2. Gelukkig gingen de koppies van de Flakkeeenaars niet hangen en vlak voor rust maakte Lievay van Dam uit een prima tip-in zijn tweede, 2-3.

Na de rust bleef HCGO verzorgd hockeyen en met snelle uitvallen maakten ze het de tegenstander zeer lastig en al snel tekende Ielya van Dam voor zijn 14e van het seizoen, allemaal strafcorners. De thuisploeg bleef knokken voor de derde plaats en het bleef spannend, zeker toen zij de 3-4 maakte. Maar de uitvallen van HCGO bleven met de snelle Frank van Dongen levensgevaarlijk, hij zette na een combinatie Ielya vrij voor doel die net voor de achterlijn de bal binnen kon houden en zijn hattrick compleet maakte met zijn eerste veldgoal, 3-5.

Na nog een korte opleving van Krimpen wat de 4-5 opleverde, tekenden Frank van Dongen en Lievay van Dam voor het slotakkoord. Na een hoge bal van achteruit zette Frank met zijn derde assist de spits vrij voor de keeper en met een harde push maakte ook Lievay zijn hattrick, 4-6. Ondanks dit scorende geweld waren de dames langs de kant vooral gecharmeerd van keeper Bas Groenewegen die met enkele zweefduiken indruk had gemaakt.

Een uitermate productieve hockeymiddag met hoofdrollen voor de gebroeders Van Dam en Frank van Dongen, welke tot man of the match werd uitgeroepen.

Op 27 mei speelt HCGO thuis tegen HC Hoeksche Waard. De afslag is om 13.30 uur.