HCGO wint met 4-2 van HCB

Na de nipte maar verdiende overwinning van vorige week speelden de heren van HCGO 1 opnieuw thuis, nu tegen Barendrecht.

De gasten stonden aanzienlijk lager op de ranglijst dus de Flakeeënaars waren gebrand op een overwinning en starten met aanvallend en verzorgd hockey wat de nodige strafcorners overleverde. Met een inmiddels klassieke droge knal opende Ielya van Dam de score vanuit één van deze corners. Vervolgens werden er een aantal corner varianten gespeeld waarbij na een snelle een-twee Lievay van Dam de score verdubbelde; 2-0. Het spel werd iets rommeliger maar de thuisploeg bleef tot aan de rust wel de bovenliggende partij, zonder de score verder uit te breiden.

In de rust werden de koppies weer op scherp gezet wat direct resultaat had, Frank van Dongen werd de diepte ingestuurd en scoorde met een carambole de 3-0, zijn goal eerste van het seizoen. Echter gaven de gasten uit Barendrecht niet op en met twee snelle uitvallen kort achter elkaar kwamen ze helemaal terug in de wedstrijd, 3-2. De heren van HCGO waren echter geenszins van plan de wedstrijd uit handen te geven en bleven op de aanval spelen, en de kansen stapelden zich op. Na een snelle combinatie over de rechter kant zetten Van Dongen aanvoerder Lievay van Dam alleen voor de keeper en die gooide beheerst de wedstrijd in het slot, 4-2. In de slotfase kregen zelfs de verdedigers nog een aantal kansen maar De Jong en Breur wisten het net niet te vinden, waardoor de eindstand 4-2 bleef. Hiermee stootte HCGO H1 de top 3 in, op 13 mei spelen de heren uit bij directe concurrent Krimpen.