Meester Joris mag les gaan geven

Foto: PR Turn2Move

Op zaterdag 17 februari heeft Joris van den Nieuwendijk uit Sommelsdijk zijn KNGU niveau 3 diploma behaald. Hiermee mag hij zelfstandig gym- en turnlessen geven.

In november 2015 is Joris in het weekend gestart met de cursus, naast zijn reguliere opleiding. Om te starten met deze cursus moet je in het bezit zijn van een niveau 2 assistenten diploma. De cursus bestaat uit een aantal instructiedagen en daarnaast veel praktijkopdrachten binnen de eigen turnclub. Tijdens deze opdrachten werd Joris begeleid door een ervaren praktijkbegeleider van Turn2Move die na de les de opdrachten met hem evalueerde, zodat hij de volgende keer de les nog beter kon geven. Ook heeft Joris 2x een zogenaamde voortgangstoets moeten afleggen. Hij moest dan een les geven die beoordeeld werd door een KNGU docent en bij een voldoende mocht hij dan weer verder met de rest van de cursus. Het examen van zaterdag 17 februari werd afgenomen door twee KNGU docenten. Ondanks het risico dat hij kon zakken heeft Joris zijn zenuwen goed kunnen bedwingen en verliep het examen zoals gepland.

LEES OOK: Zwemclub Schotejil blijft aan kop

Turn2Move
Turn2Move is de turnclub uit Sommelsdijk en heeft ongeveer 180 actief sportende leden (vanaf 3 jaar) in 10 verschillende lessen van meisjes en jongens uit bijna alle dorpen van Goeree Overflakkee. Naast een niveau 3 lesgever staan er in elke les ook een aantal niveau 2 en niveau 1 assistenten, waardoor alle kinderen persoonlijke aandacht krijgen. De lessen worden gevarieerd aangeboden en er wordt gebruik gemaakt van verschillende springtoestellen zoals airtrack, grote trampoline, airbox XL en dubbele mini trampoline, waar bijvoorbeeld salto’s op een veilige manier aangeleerd kunnen worden. Doordat er gewerkt wordt met een jaarplanning en lesvoorbereidingen voor elke groep kunnen de juffen en meesters de kinderen veel leren. Alle lessen worden gegeven in de Staver.

Feliciteren
Meer informatie over turnclub Turn2Move kunt u vinden op hun website www.turn2move.nl. Ook kunt u via de website doorklikken naar de Facebook pagina van Turn2Move waar je Joris kunt feliciteren. Voor vragen kunt u contact opnemen via [email protected] of bellen naar 06-30383580.

Reacties