Alpe D’HuZes Team Bikers Passion voor Chris Tessemaker

Foto: De Beeldredaktie

Iedereen heeft vast wel een keer de naam ‘Alpe d’HuZes’ horen vallen. Het is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ‘opgeven is geen optie’ op één dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker. Arno en Claudia Borsboom uit Stellendam zetten zich ook in en met een speciale reden.

Door Sam Fish

“Ons team ‘Bikers Passion’ zet zich in voor het KWF ten nagedachtenis aan Chris Tessemaker,” vertelt Arno. “Hij verloor vorig jaar de strijd tegen slokdarmkanker en wij willen ons in zijn naam inzetten. Chris was de eigenaar van Plus Tessemaker in Stellendam en Claudia werkt daar. Zo is de connectie ontstaan. Natuurlijk lopen we voor iedereen die vecht tegen die verschrikkelijke ziekte, maar toch wel in het bijzonder voor Chris.”

Het team, bestaande uit Ron van der Laan, Arno en Claudia Borsboom en Ria Brokaar, gaan wandelend en fietsend de berg op. “Ron en ik gaan fietsen. Hij voor alweer de tiende keer en ik voor de derde. Claudia en Ria wandelen allebei voor het eerst mee. We zijn een team, maar we gaan allemaal individueel naar boven. Claudia en Ria wandelen wel samen, maar met de fiets of hardlopend is dat niet echt te doen. Het is belangrijk je eigen tempo te nemen, anders houd je het niet vol. Het is echt zwaar.”

Acties
Alleen het beklimmen van de berg is niet genoeg om de strijd met kanker aan te gaan, er moet natuurlijk ook geld opgehaald worden. “We hebben dertien shirtsponsors, zij hebben elk minimaal 500 euro gedoneerd, sommigen zelfs 1000 euro. En daarnaast hebben we ook kleinere, maar zeker niet minderbelangrijke, donaties mogen ontvangen. We hebben op dit moment al 10.000 euro opgehaald met ons team,” vertelt Claudia. “We zijn enorm blij met elke euro die we krijgen, en sommige mensen willen ons ook geld geven, maar dat hebben we liever niet. Alle donaties moeten via onze sponsorpagina gaan, dan weten we zeker dat het geld 100 procent naar KWF gaat.”

LEES OOK: 

De twee dames van het team hebben in december een eigen kleine actie gehouden. “Ria en ik hebben afgelopen kerst geen kaarten verstuurd, maar het geld dat we normaal gesproken in de kaarten en de postzegels zouden stoppen hebben we aan het team gedoneerd. Dat was zo’n 250 euro, geloof ik,” vertelt Claudia trots. “En we hebben ook nog een actie lopen bij Plus Tessemaker hier in Stellendam, daar kun je via de doneerknop van de emballageautomaat je flessen bon doneren aan ons team.”

Op dit moment hebben alle deelnemers, zo’n 4000 mensen, in totaal al bijna drie miljoen euro verzameld. “En dat wordt nog veel meer, kan ik je zeggen,” laat Arno weten. “We hebben nog tot juni en sommige mensen laten zich per klim sponsoren. Er is altijd om 17.00 uur een saamhorigheidsklim, daar mag je aan meedoen als je de energie nog hebt. Iedereen gaat dan met hetzelfde tempo de berg op en als je boven komt dan wordt daar de tussenstand van dat moment onthuld. Dat is echt een kippenvel moment.” Het echte eindbedrag wordt pas in september bekend gemaakt met een groot feest erbij. “Dat duurt altijd even omdat alle donaties en acties nog afgerond moeten worden.”

Alpe d’HuZes
De Alpe d’HuZes is een goede doelen evenement waarbij iedereen zich inzet voor de strijd tegen kanker. De opbrengst van de actie gaat dan ook in zijn geheel naar het KWF. De eerste editie vond plaats in 2006 en het is sinds dien steeds groter geworden. Dit jaar vindt het evenement plaats op 6 en 7 juni.

Het team en hun tussenstand zijn te vinden via de website https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/bikerspassion, daar is ook een mogelijkheid om het team te steunen met de actie. “We willen graag in het bijzonder alle shirtsponsors bedanken; Plus Tessemaker, BP raffinaderij Rotterdam, HMT, Hofland, Bilfinger, Van der Ende Steel Protectors, Assenberg, Bosch Car service Hellevoetsluis, Brand Controle rooms, Verwater, Ebert-Hera-Esser, Flash en Fabory-Pimentel. Maar natuurlijk ook iedereen die ons op hun eigen manier hebben gesteund, kleine bedragen, grote bedragen, letterlijke steun. Iedereen hartstikke bedankt! We kunnen dit niet zonder jullie!” aldus Claudia en Arno.

Reacties