Uniek bowlingtalent in Sommelsdijk

Foto: PR SRGO

Op de bowlingbaan in de Staver zijn verschillende bowlingverenigingen actief. De laatste jaren laat een enorme toename van bowlingtalent zien.

Dit jaar zal Nick de Gelder, 17 jaar, ons land gaan vertegenwoordigen bij het EK in Aalborg (Denemarken). Daarnaast hebben een aantal jeugdleden van de NBF op zaterdag 20 januari jl. in de Staver maar liefst vier keer het baanrecord verbroken. Een unieke prestatie.

Nick bowlt al jaren bij vereniging BVM en is trots NBF lid. Hij hoort bij de beste tien van Nederland in zijn leeftijdscategorie. Hij traint meerdere keren per week op de bowlingbaan in de Staver. Zo gooide hij afgelopen jaar nog een ‘perfect game’ van 300 punten.

LEES OOK: Het Wijkcentrum zoekt jou!

SRGO en BVM ondersteunen bowlingtalent
Om de toename van bowlingtalent te ondersteunen heeft SRGO samen met bowlingvereniging BVM geïnvesteerd in verbeterde trainingsomstandigheden zodat het aanwezige talent zich beter kan ontwikkelen. Zo is er o.a. een baanoliemachine aangeschaft. Hiermee kunnen de gevorderde spelers verschillende scenario’s trainen. De machine kan diverse oliepatronen op de baan leggen, waardoor de techniek van de spelers goed op de proef gesteld wordt en vergelijkbare omstandigheden creëren zoals op andere banen gebruikelijk is.

 

De redactie van Goeree-Overflakkee en het team van Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee (SRGO) wensen Nick heel veel succes in Aalborg.

Reacties