10e Roparun voor Vrienden van Flakkee

Foto: Vrienden van Flakkee

In het pinksterweekend heeft team 145 Vrienden van Flakkee voor de tiende keer meegedaan met de Roparun.

Verslag door teamcaptain Wim der Weduwen

Zaterdagochtend 3 juni was het zo ver. Om 8.30 uur verzamelden we in Dirksland. We hebben daar alle levensmiddelen, massagetafels en andere benodigde spullen in de grote bus geladen, de negen fietsen konden in de kleine busjes en om 10.30 uur vertrokken we met 27 teamleden naar Parijs. Daar kwamen we rond 17.00 uur aan. We hebben ons aangemeld voor de run en zijn meteen begonnen met het voorbereiden; de navigatiesystemen moesten op de fietsen bevestigd worden, lopers en fietsers kregen verlichtte hesjes aan en de teamnummers werden opgespeld.

Nog een laatste warme maaltijd voor vertrek; een vacuüm verpakte maaltijd die we in een bus met heet water opwarmen. Op dat moment regende het zachtjes, dus moest de partytent worden opgezet. Maar gelukkig werd het na de start om 20.25 uur droog.

We zijn met vier lopers en twee fietsers gestart. Drie lopers zitten in het zogenaamde lopers busje, de fietsers zijn constant onderweg. Eén voor één wordt er een kilometer gelopen waarna er wordt door gewisseld met een andere loper uit het busje.

LEES OOK: CuraMare zet schoonmakers in het zonnetje

Het kleine busje blijft dus in de buurt van de lopers, terwijl de grote bus ongeveer dertig kilometer doorrijdt om op een afgesproken plek te wachten met de nieuwe groep lopers. De lopers wisselen daar zodat de eerste vier kunnen uitrusten. De fietsers wisselen pas na de volgende dertig kilometer en moeten dus nog een stukje.

De lopers die het eerste stuk hebben gelopen worden in de grote bus gemasseerd als het nodig is. Ze krijgen lekker wat te eten en proberen dan wat te slapen. De lopende groep heeft een krat meegekregen voor in de lopersbus met daarin fruit, broodjes en drinken voor onderweg.

Bij het zevende wisselpunt zijn we in Bertry, een Frans dorpje waar we gebruik kunnen maken van de sanitaire voorzieningen in de sporthal.

Zondagavond, eerste pinksterdag, zijn we rond een uur of zeven op het elfde wisselpunt aangekomen en kunnen alle teamleden genieten van de tweede warme maaltijd. In de grote bus wordt er op de hele route gezorgd voor eten en drinken zoals koffie, thee, water, frisdrank, belegde broodjes, tosti’s, hotdogs, pannenkoeken, fruit, koeken en snoep.

In Zele, België, waar ook een team vandaan komt wordt elk team feestelijk onthaald. Het levert wel wat vertraging op, maar het levert ook wel wat op voor de gemoedstoestand. Het geeft iedereen weer wat nodige energie.

Vanaf Zele gaan we door naar Ossendrecht. Vanaf daar mogen er geen busjes meer op de route, dus dan gaan er drie lopers op de fiets mee. We wisselen dan nog wel om de dertig kilometer met de grote bus naast het parcours.

In Numansdorp is de laatste grote wissel, daar mogen we bij een boerderij op ongeveer driehonderd meter van de route parkeren en kunnen we te voet naar de doorkomst in Numansdorp waar het ook een groot feest is.

LEES OOK: Regionale titels voor Schotejillers

De route loopt vanaf daar via Klaaswaal, Oud-Beijerland, Heijnernoord, waar de lopers nog een keer gewisseld worden, via Barendrecht naar Rotterdam. Vlak voor het ziekenhuis Daniël den Hoed gaan alle lopers en fietsen op de route en passeren zij daar het ziekenhuis waar veel patiënten, in een rolstoel en soms met bed en al, met familie langs de route staan. Dan weet je als team precies waar je het voor doet. ‘Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen kunnen worden toegevoegd aan het leven’, het is de slogan voor de Roparun en op dat stuk van de run komt het hard binnen en wordt het waarheid.

Vanaf dat punt is het nog ongeveer vijf kilometer naar de finish waar we om 12.39 uur binnenkomen met een warm onthaal op de Coolsingel. We hebben een gemiddelde snelheid van 13,09 kilometer per uur gelopen, maar wat nog veel belangrijker is, is dat we ruim € 5000,- hebben kunnen afdragen aan de Roparun. Dit bedrag hebben wij te danken aan al onze sponsors en een ieder die op welke wijze ons heeft gesteund. Namens het hele team en de organisatie van de Roparun wil ik al deze mensen bedanken.

Op onze website zijn foto’s terug te vinden van de gehele Roparun en zijn alle sponsors en het team te zien.

Tot volgend jaar.

Reacties