Winnaars GO schoolveldvoetbal bekend

Foto: Pixabay; Macblack

Woensdagmiddag 5 april zijn de eilandelijke schoolveldvoetbalfinales bij v.v. OFB en v.v. Den Bommel gehouden.

Bij vv Den Bommel hebben wethouder Gerrit de Jong en het Sportteam GO de prijsuitreiking verzorgd en bij v.v. OFB zijn na de finale de prijzen uitgereikt door wethouder Daan Markwat en Daan v.d. Broek, als coördinator van het schoolvoetbal op Goeree-Overflakkee. Er namen in totaal 32 scholen deel aan het schoolveldvoetbaltoernooi.

Voorronde
De teams die mee mochten doen aan de finale wedstrijden kwamen uit de voorronden, die gehouden werden over het gehele eiland op 22 maart. Alleen de winnaars van alle voorronden namen het tegen elkaar op tijdens de finaledag op 5 april. De teams waren aan elkaar gewaagd; er waren weinig hoge doelsaldo’s. Met het mooie weer was het een ideale dag om op het veld uit te maken wie het beste jongens- en meisjesteam van de groepen 5/6 en 7/8 van het eiland zouden zijn.

LEES OOK: Sauna Cleopatra uit Oude-Tonge wint landelijke prijs

Groepen 5 en 6
In Den Bommel streden de jongens en meiden van de groepen 5 en 6. Na de spannende poulewedstrijden bij de meiden van 5/6 was uiteindelijk de Inktvis uit Dirksland de winnaar. Bij de finale van de jongens van 5/6 was het in de laatste minuut de Bosseschool uit Middelharnis die met de grote beter naar huis ging.

Groep 7 en 8
De hoogste groepen speelden bij v.v. OFB in Ooltgensplaat. Bij de finale van de meiden van 7/8 was de winnaar de Pannebakker uit Nieuwe-Tonge en bij de jongens van 7/8 was het de Westhoek uit Ouddorp.

De winnende teams gaan allemaal naar v.v. Alexandrium in Rotterdam om daar de eer van Goeree-Overflakkee hoog te houden.

Reacties