Clubkampioenen ZC De Schotejil

Foto: ZC Schotejil

Op 5 november heeft z.c. De Schotejil de Clubkampioenschappen 2016 gezwommen.

De Schotejillers zwommen tijdens deze wedstrijd afhankelijk van leeftijd resp. 25m, 50m en 100m nummers over de wedstrijdslagen vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag.

Bij de senioren waren de titels voor Lotte Middelbos en David Kievit. Vervolgens wonnen in de leeftijdscategorie 15/16 jarigen Manon Middelbos en Aron Paasse en in de categorie 13/14 jarigen waren de winnaars Lieske Zijlstra en Xander Vis. Zij zwommen allen 100 meter van iedere wedstrijdslag. In de categorie 11/12 jaar werden 50m nummers gezwommen en waren de winnaars Lyke Buscop en Julien Tanis. Ook de 9/10 jarigen zwommen 50 meters met als kampioenen Dominique Overduin en Laurens Kalle. In de leeftijd tot 8 jaar (25 meters) zwommen Daphne v.d Slik en Erik Korpershoek naar de snelste tijden. In de groep recreanten waren de bekers voor Akkelien Diepenhorst en Wim Both.

LEES OOK: Verrassende overwinning voor Zwemteam GO in Dordrecht

De overall wisselbekers op de 100 meter nummers waren voor resp. Lotte Middelbos en David Kievit. Op de 50m nummers voor Lyke Buscop en Julien Tanis.

Traditiegetrouw werden ook de Boomsma bokalen uitgereikt voor de grootste tijdsverbeteringen per slag. Op de schoolslag waren deze prijzen voor Roos Blijleve en Jesse Moelker, op de vrije slag voor Mèlanie Sonder en Erik Korpershoek, op de rugslag voor Lien Admiraal en Thijs Desjardijn en op de vlinderslag tenslotte voor Eva Gjini en opnieuw Jesse Moelker.

2016-11-05-clubkampioenen-2016

Reacties