Schotejil presteert op Provinciale Kampioenschappen

05 jun , 8:50 Sport
2024 06 01 02 meyke goud op 200m vlinder
In het laatste weekend van mei en in het eerst weekend van juni deden zwemmers van De Schotejil mee aan het Provinciaal Kampioenschap zwemmen.
De Schotejillers hebben hier prima gepresteerd op de lange baan. In totaal werden negen ereplaatsen behaald en zes clubrecords verbeterd. Het meest in het oog springende optreden was wel dat van Meyke van Nimwegen (jaargang 2008). Zij behaalde de bronzen medaille op 400m vrij in een clubrecord (4.46.52). Daarnaast zwom zij ook nog naar het zilver op 100m schoolslag in een clubrecord (1.18.12). En de 800m vrij eveneens in een clubrecord (9.53.21). Verder won zij ook nog het zilver op 200m wisselslag, 200m schoolslag en 400m wisselslag.
Op haar laatste afstand van het toernooi wist zij zelfs het goud en de fel begeerde kampioenstitel te behalen bij de jeugd op 200m vlinderslag (2.38.43).

Nog meer prijzen

Andere medaillewinnaars waren verder nog Niels Albrechts met een zilveren medaille op 1500m vrij en Jacob Mackloet, die derde werd op 400m vrij. Beide heren kwamen uit in de senioren categorie. Behalve de genoemde clubrecords, zwom ook Lyke Buscop twee clubrecords, te weten op 50m rugslag (32.13) en 100m rugslag (1.10.42). Laurens Kalle zwom in zijn laatste zwemnummer naar een zeer aansprekende tijd op 200m vlinderslag (2.19.58), eveneens een clubrecord.