Chris van Helden wint bij Masters of Kyokushin gala

Foto: Budokai Senshi

Op 20 april nam Budokai Senshi wederom deel aan een hoogstaand toernooi, namelijk: het Masters of Kyokushin gala.

Dit toernooi werd georganiseerd door Kyokushin Karate IJlst. Het staat bekend in binnen en buitenland en trok ook dit jaar deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Afghanistan en Oekraïne. Budokai Senshi nam deel met Svenja Markus en Chris van Helden. Beiden zijn A-vechters en waren gebrand om met een goed resultaat terug te komen naar Sommelsdijk.

Na de traditionele opening waarin de Dojo Kun werd voorgelezen aan de deelnemers, startte Svenja namens de club de dag. Ze trof daarin de kersverse west Europese kampioen Melissa Schild. Een enorme uitdaging voor Svenja, zeker omdat zij pas weer vier weken aan haar voorbereiding was begonnen wegens een rugblessure. Het werd een mooie partij waarin beide dames alles gaven. Melissa scoorde net iets meer waardoor de partij naar haar toe ging en Svenja genoegen moest nemen met de tweede plaats. Echter kreeg zij mooie complimenten voor haar doorzettingsvermogen van het aanwezige publiek en scheidsrechters.

Chris van Helden

Wie ook beschikt over een flinke dosis doorzettingsvermogen is Chris van Helden. Bij Chris zit het de afgelopen maanden op privé gebied flink tegen. Het vechten van wedstrijden en het hierop focussen helpt Chris bij de verwerking hiervan. Slechts drie dagen voor het toernooi hoorde de club dat de oorspronkelijke partij geannuleerd was wegens dopinggebruik van zijn tegenstander. Er werd door de organisatie gezocht naar een oplossing maar deze was helaas niet meer in Chris zijn gewichtsklasse. Ze troffen een 8 kg zwaardere tegenstander uit Oekraïne.

Ondanks het nadeel wat dit opleverde voor Chris besloten ze de partij tocht te accepteren. Het werd een hele vermakelijke en hoogstaande partij. Nadat de eerste ronde voornamelijk werd afgetast door beide partijen ontstond er in de tweede ronde een ware strijd. Chris pakte de partij meer uit vanuit de basis stoten en low-kicks en scoorde hier goed mee. Zijn tegenstander maakte meer spectaculaire trapcombinaties waarmee hij het publiek op zijn hand kreeg. Aan het einde van de tweede ronde kon het twee kanten op. Het was óf winst voor zijn tegenstander óf een gelijk.

En de winnaar is…

Uiteindelijk besloten meerdere scheidsrechters voor een gelijk waardoor er nog een extra ronde gevochten moest worden. Alle eerdere scores tellen dan niet meer en vaak komt het er dan op neer wie het meeste hart heeft en doorzettingsvermogen. Chris pakte deze kans met beide handen aan en scoorde aanzienlijk meer in deze laatste ronde waardoor hij de winst pakte.

Een hele mooie en knappe prestatie tegen iemand in een hogere gewichtsklasse. Dank gaat uit naar Kyokushinkai Karate IJlst en de aanwezige support. Het volgende toernooi zal het 5 scholen toernooi worden dat op 29 juni zal plaatsvinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen