100 procent score voor Budokai Senshi

Foto: PR Budokai Senshi

Op 13 april werd voor de 29ste keer the day of youth and beginners georganiseerd door sportschool Da Graca uit Zoetermeer.

Het toernooi trok maar liefst 350 deelnemers uit binnen- en buitenland. Budokai Senshi nam deel met acht deelnemers en zij behaalden weer uitstekende resultaten.

De dag begon gezamenlijk met 29 stoten met kiai (schreeuw). Dit ter ere van het 29-jarig bestaan van het toernooi. Daarna mocht Dean van Roosmalen starten namens Budokai Senshi. In zijn poule trof hij zowel Nederlandse als Duitse tegenstanders. Dean overklaste al zijn tegenstanders met spectaculaire en snelle stoot trapcombinaties en pakte direct het goud. Kort daarna was het de beurt aan zijn oudere broer Vince van Roosmalen die voor een pittige klus stond in zijn poule.

Bijna alle vechters waren aanzienlijk langer en ook wat ouder. Vince liet uiteindelijk zien dat hij niet te stoppen was met zijn explosieve kracht en combinaties en trok ook het goud naar zich toe.

Mooie resultaten

Daarna ontstond er een wat rommelige situatie met meerdere deelnemers die tegelijk moesten vechten op meerdere matten. Het is dan super fijn dat ze terug kunnen vallen op goede coaches, zoals: Svenja Markus, Vera Kom en Marloes de Jong. Tessel Melissant pakte hier heel knap het zilver terwijl Hidde van Westenbrugge en Thijs de jong het brons wiste te bemachtigen.

Toen de rust daarna weer een beetje terug kwam was het de beurt aan de twee senioren vechters Arjan van Westenbrugge en Angelique de Heer. Arjan vocht een hele verdienstelijke partij tegen de latere nummer 1 die hij net verloor op een goed geplaatste elleboog op het lichaam. Daarna vocht hij zich nog wel knap naar de derde plaats. Angelique de Heer liet zien dat zij een geweldige spirit en doorzettingsvermogen heeft en won al haar partijen. Daarmee pakte zij een zeer verdiende eerste plaats.

Job de Visser sloot een partij af tegen een meervoudige kampioen. Deze wist hij net niet naar zich toe te trekken, maar deze kampioen gaf aan dat hij harder voor deze eerste plek moest vechten dan op het laatste Nederlands kampioenschap. Een mooi compliment voor Job die daarmee het zilver pakte. Acht deelnemers en acht prijzen is een hele goede maar unieke prestatie. Dank gaat uit naar sportschool Da Graca, de vele vrijwilligers en scheidsrechters en de support. De club kijkt alweer uit naar het volgende toernooi die volgende week zal plaatsvinden in IJlst.

Sport mee

Heeft u ook interesse in Kyokushinkai Karate? Of één van de andere sporten zoals kickboksen, boksen, kickbag, yawara ju jutsu, circuit of kettlebell training. Dan bent u bij Budokai Senshi aan het goede adres. Met een ledenbestand van boven de 320 leden hebben ze al mogelijkheden vanaf 2 jaar en vanaf 12,50 euro per maand. Voor meer informatie kunt u kijken op www.budokai-senshi.com, mailen naar [email protected] of bellen met 0641209730. De eerste twee proeflessen zijn gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen