Valence Bickel en Evi Klootwijk wereldkampioen

Foto: Okiem Sportowca Polen

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 november vonden de wereldkampioenschappen kyokushin karate plaats in Arnhem.

The 4th Kyokushin World Championship Karate. Met ruim 600 deelnemers uit alle delen van de wereld mag dit wel een toernooi met hoog niveau genoemd worden. Alleen de allerbeste karateka’s zijn hiervoor geselecteerd. De Nederlandse selectie bestond uit 81 karateka’s. Onder deze sporters bevonden zich Boaz Sandifort, Katja Taale, Evi Klootwijk en Valence Bickel van ITACHI Dojo uit Sommelsdijk.

Na een intensieve voorbereiding was het afgelopen weekend zover. Die training bestond uiteraard uit de reguliere trainingen. Maar daarnaast waren er ook bondstrainingen en gerichte persoonlijke trainingen van Sensei André van Wezel.

Het WK

Op vrijdag 17 november waren er in de ochtend de Kata wedstrijden voor de jeugd en volwassenen. Boaz nam daaraan deel maar wist zich net niet te plaatsen voor de finale. Na de officiële opening van het toernooi volgde de Kumite voor de jeugd tot en met 17 jaar. Voor Boaz, Katja en Evi het moment waar ze zo hard voor getraind hebben. Boaz had een hele grote poule van 26 kinderen. Helaas lag hij er in zijn eerste partij uit. Katja vocht enorm goed en het resultaat van de trainingen kwam er goed uit maar moest in de eerste partij haar meerdere erkennen.

Evi, die al Nederlands en Europees kampioen op haar naam heeft staan, ging voor de titel en wist na vier partijen het wereldkampioenschap naar zich toe halen. Een enorm knappe prestatie en ze mag zich met recht wereldkampioen noemen!

Op zaterdag was het de beurt aan Valence. Na vijf keer Europees kampioen en twee keer wereldkampioen ging zij haar titel verdedigen en met succes! Na drie pittige partijen wist zij voor de derde keer de titel te pakken.

Onvergetelijk

Het was voor iedereen een ervaring om nooit te vergeten. Zo’n prachtig evenement met deelnemers vanuit de hele wereld dat in Nederland gehouden wordt. Het was daarom voor de deelnemers heel fijn dat er veel familie, vrienden en fans konden komen kijken naar deze prachtige en respectvolle sport. En natuurlijk hun favorieten persoonlijk konden aanmoedigen.

Vanuit de karateschool is er ook enorm meegeleefd. Via verschillende livestreams was alles te volgen. Ook zijn er vrijwilligers meegegaan naar Arnhem om te helpen op dit toernooi. “We kunnen dan ook wel zeggen dat dit wereldkampioenschap een groot succes was voor de karatesport en vooral voor de karateka’s van ITACHI Dojo,” aldus de club.

Itachi Dojo wereldkampioen karate WK Arnhem

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen