Jaarlijkse Yujin Cup was weer groot succes

Foto: PR Budokai Senshi

Budokai Senshi heeft in 15 jaar veel toernooien georganiseerd. Zo afgelopen weekend ook de jaarlijkse Yujin Cup.

Yujin staat voor vriend en dit heeft in de week van de respect nog meer waarde. Want alhoewel het Kyokushinkai Karate enorm groeiende is, merk je dat onderlinge verhoudingen niet altijd optimaal zijn. Op dit toernooi worden de scholen uitgenodigd die daarin de uitzondering zijn. Zij organiseren open toernooien en/of activiteiten of zijn directe vrienden van de vereniging.

Uiteindelijk kregen ruim 50 scholen een uitnodiging maar konden er door de populariteit van het toernooi 28 scholen deelnemen. Dit waren scholen uit Nederland en België. Samen zorgden zij voor een fantastische sfeer en een positieve vorm van concurrentie. Ook Budokai Senshi nam deel met maar liefst 26 deelnemers en behaalde hier uitstekende resultaten.

Kata

De dag startte met kata (stijlvorm). In diverse poules gebaseerd op ervaring, graad en leeftijd gingen de deelnemers de strijd met elkaar aan. Het niveau was in de algemene zin hoog met onder meer deelname van de nationale selectie van de IFK-NKA. Maar de leden van Budokai Senshi lieten zien dat zij hele mooie stappen hebben gemaakt onder de coaches Joost van’t Veld en Linda Kievit.

Melanie, Ivar en Thijs behaalde hierbij een derde plek. Livia, Riley, Mikhaila, Krijn en Angelique een tweede plek. En Denny, Daan, Mikhaila, Maud, Vera, Kimberley, Klazina en Marielle de eerste plaats.

Allemaal hebben ze de beste versie van zichzelf laten zien. Bijzondere verhalen hierbij waren die van Maud die bij een gelijke stand een extra kata moest lopen en zo eerste wist te worden. Maar ook Klazina die in een hele zware poule de eerste plek wist te behalen. En Marielle die ondanks een schouderblessure toch wist te overtuigen met haar kata en alle vlaggen mee kreeg in haar poule.

Kumite

Bij de kumite (vechtvorm) was het ook dit jaar weer zeer spectaculair. Alle poules waren zeer aan elkaar gewaagd en dit leverde een sportieve strijd op. De beginnende vechters lieten mooie stappen zien maar konden niet alle partijen in winst omzetten. De gevorderde vechters lieten zien waar ze allemaal hard aan gewerkt hebben de afgelopen jaren. Zij wonnen al hun gevechten overtuigend.

Dit leverde uiteindelijk de volgende resultaten op. Gyan en Jack wonnen beide de derde plek. Carsten, Emmalie, Daan en Sem de tweede plek. Zoe, Hidde, Thijs, Ivar, Vince, Dean, Tessel, Angelique en Chris behaalde de eerste plek. Bijzondere verhalen hierbij waren Dean die in slechts 15 sec twee partijen wist te winnen en Tessel die in een poule van deelnemers met meer ervaring overtuigend de winst wist te pakken. En Chris van Helden die zijn partij met een spectaculaire knockout wist te beslissen.

Speciale prijzen

Aan het einde van de dag waren er ook onze speciale prijzen. Seth van der Velde van Dojo Hokori Meiyo kreeg de prijs voor de beste kata. Rico Scheffers van Kazoku dojo kreeg de prijs voor de beste scheidsrechter. Karateschool Muchin van Shihan Henk Gerhards werd benoemd tot sportiefste dojo, Jayden Kroonen van Budokai Vleesenbeek won de Jack van Gils stijlprijs en onze eigen Angelique de Heer de Fred Gotzenberger Sr Spirit prijs.

Super toernooi

“We kunnen weer terug kijken op een super toernooi met mooie resultaten en een sportieve sfeer. Dank gaat uit naar onze lot verkopers en bedrijven van de grote clubactie. Kyokushin Worldshop voor de sponsoring van de speciale sportprijzen. Sportzz Massage voor hun aanwezigheid om de vechters te voorzien van een goede ontspannen voorbereiding. En natuurlijk de vrijwilligers, scheidsrechters, vechters, coaches en support. Ook volgend jaar zullen we weer een Yujin cup organiseren namelijk op 9 november 2024.”

Heb je ook interesse in Kyokushinkai Karate of één van de andere sporten zoals Kickboksen, Boksen, Yawara Ju Jutsu, Kickbag, Kettlebell of Circuittraining? Dan ben je bij Budokai Senshi aan het juiste adres. Ze hebben mogelijkheden voor iedereen vanaf 2 jaar met of zonder ervaring. De eerste twee proeflessen zijn gratis. Meer info is te vinden op www.budokai-senshi.com en vragen kunnen gesteld worden via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen