Karateka’s van Itachi Dojo naar WK in Arnhem

Foto: PR Itachi Dojo

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 november vindt in Arnhem het WK Kyokushin Karate plaats. Hiervoor worden zo’n 600 deelnemers verwacht.

Voorafgaand aan dit toernooi zijn er vele selectietrainingen en verplichte toernooien geweest voor karateka’s uit heel Nederland. Vanuit Nederland zijn er 90 karateka’s geselecteerd onder de jeugd tot 18 jaar en boven de 18. Vanuit ITACHI Dojo zijn er vier karateka’s geselecteerd.

Bij 18+ is Valence Bickel geselecteerd. Zij is de huidige wereldkampioen in haar gewichtsklasse en gaat op dit WK haar titel voor de derde keer verdedigen. Onder de 18 zijn er drie geselecteerd. Dat zijn Evi Klootwijk, Katja Taale en Boaz Sandifort. Dit drietal heeft al vele successen op hun naam. Evi mag zich Europees kampioen noemen en winnaar van de British Open. Boaz is Nederlands kampioen en aanstormend talent Katja heeft veel toernooien gevochten en daarbij mooie prestaties neergezet.

Trainer en (bondscoach) Sensei André van Wezel heeft intensief met dit viertal getraind en gaat ze begeleiden op het wereldkampioenschap. Op vrijdag vecht de jeugd onder de 18 en zaterdag is vanaf 18 aan de beurt. Met karateka’s uit heel de wereld wordt dit een evenement met hoog niveau.

“Er is dan ook veel getraind en onze karateka’s zijn er helemaal klaar voor. Wij van ITACHI Dojo wensen ze dan ook enorm veel succes!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen