Geweldig weekend voor sporters Itachi Dojo

Foto: PR Itachi Dojo

Het was een druk weekend voor de sporters van Itachi Dojo. Zo was er het kickboksgala in Almelo en de Kodomo Cup in Steenbergen.

Leerling Valence Bickel was te gast in Almelo. Zij is twee keer wereld kampioen en vijf keer Europees kampioen in het Kyokushin karate. Sinds dit jaar is ze begonnen aan een nieuwe uitdaging. Er is namelijk een goede samenwerking gevonden tussen Itachi Dojo en Fightteam Vlaardingen. Karate en Kickboksen hebben veel overeenkomsten en dat maakt het een goede combinatie.

In Almelo vocht Valence haar derde partij van het jaar in de C-klasse tot 55 kg. Na drie pittige ronden wist ze de overwinning te behalen.

Kodomo Cup

Maar dat was niet alles. Op zaterdag 28 oktober vond ook de Kodomo Cup plaats bij Kyokushin Steenbergen. Dit is een laagdrempelig toernooi waar onervaren jeugdige karateka’s kennis kunnen maken met het wedstrijdvechten, kumite, op een echte wedstrijdmat met scheidsrechters. Dit toernooi word drie à vier keer per jaar gehouden. Omdat de meeste jeugdigen het best wel spannend vonden is dit toernooi enkele jaren geleden in het leven geroepen onder enkele karatescholen.

Het is iedere keer weer een groot succes omdat hier alleen maar winnaars zijn en plezier voorop staat. De jeugdige karateka’s van ITACHI Dojo doen hier iedere keer weer aan mee. Zo ging de club met elf kinderen naar Steenbergen. Natuurlijk vinden ze het superspannend maar door de leuke ontspannen sfeer hadden ze er allemaal zin in.

Goede resultaten

De kinderen worden bij dit toernooi ingedeeld in kleine poules gebaseerd op leeftijd, ervaring en gewicht. Zodat iedereen op zijn/ haar eigen niveau mee kan doen. Voorafgaand aan het Kumite gedeelte was er ook een Katawedstrijd waar de itachi’s waarbij er een eerste plaats, twee tweede plaatsen en twee derde plaatsen behaald werden.

Bij de Kumite werden er 3 eerste plaatsen, 6 tweede plaatsen en 1 vierde plaats behaald.
De Spirit prijs ging ook naar een jeugdige karateka van ITACHI Dojo. Een fantastisch resultaat voor Swen, Finn, Ashley, Milou, Selam, Kacper, Ralph, Aaron, Thalien, Steef en Brett.

Kodomo Cup Itachi Dojo

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen