Internationale winst voor Svenja Markus

12 okt 2023, 15:06 Sport
img 3759
Behalve Itachi Dojo was ook Budokai Senshi aanwezig bij The British Open in Londen afgelopen weekend.
The British Open is een hoog aangeschreven toernooi in binnen- en buitenland. Dit jaar deden er deelnemers mee uit heel Europa, Amerika en Canada. Budokai Senshi was aanwezig met één deelnemer; Svenja Markus.
Svenja vocht nog geen 10 maanden geleden als beginner. Maar haar doel is om zich te meten met de absolute wereldtop. De club steunt haar bij dat doel en niet zonder resultaat. Eerder wist ze al de Europese titel in Den Haag in de wacht te slepen. Dit toernooi in Londen was weer een stapje hoger. Hier kwam Svenja uit in een poule van maar liefst 12 deelnemers.

Aan de bak

Haar eerste wedstrijd was direct tegen een tegenstander van wie ze in juni nog verloor. Het was de sterke Angela Felber uit Zwitserland. Maar Svenja stond klaar met een op maat gemaakt game-plan. En dus zat ze vol goede moed. Dat merkte haar tegenstander ook en die kwam uiteindelijk niet meer in haar spel.
Svenja zette op de juiste momenten druk en daar kon haar tegenstander niet meer overheen. Svenja pakte hierop de winst en ging overtuigend naar de halve finale. Hier trof zij de ervaren zweed Mette Nielsen. Die heeft al menig internationale toernooien op haar naam staan. Ook dit keer pakte het game-plan goed uit. De partij liep compleet gelijk op wat natuurlijk al een overwinning op zich was gezien de ervaring. Uiteindelijk kozen de scheidsrechters toch voor haar tegenstander. Dit leverde veel onbegrip op bij de aanwezige supporters en zelfs haar coach gaf bij Svenja aan dat zij een uitstekende partij vocht tegen een tegenstander met veel meer ervaring.
Ondanks dit onnodige verlies zette Svenja een hele goede prestatie neer en pakte hiermee de derde plaats op dit internationale toernooi. Een topprestatie voor iemand waarvan het pas haar derde A klasse toernooi is.