Voetballers krijgen les van karateschool Itachi Dojo

Foto: PR

Een bijzondere start van het nieuwe voetbalseizoen van een team van MSV Flakkee. Hun training was niet op het veld, maar in een Dojo.

Voor de jongens van de JO13-1 is er dit seizoen aardig wat veranderd. Ze spelen dit seizoen voor het eerst op een heel veld met een aantal nieuwe spelers, trainers en begeleiders. Het is daarom belangrijk voor de jongens in het team om elkaar wat beter te leren kennen. En dus was er het idee om eens op een andere manier te trainen. Al snel volgde er een bericht naar André van Wezel van karateschool Itachi Dojo.

André is tevens bondscoach voor de Nederlandse selectie en weet wel van aanpakken. Hij kreeg de vraag of hij eens een training zou willen verzorgen voor de jongens. Daar zegt hij natuurlijk geen nee tegen.

Van veld naar dojo

De veertien spelers verzamelden zich op dinsdag 19 september vol enthousiasme bij de Dojo in Sommelsdijk. Daar stond hen een pittige training te wachten. Het draaide vooral om uithoudingsvermogen, fysieke aspecten, conditie en snelheid. De jongens moesten behoorlijk aan de bak. Opdrukken, estafette oefeningen en gevechtstraining. En dit allemaal met het doel om samen te werken en op een respectvolle manier met elkaar om te gaan en te communiceren.

De jongens zijn deze training een stuk dichter bij elkaar gekomen en staan met een positief gevoel klaar voor de komende wedstrijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen