Zilver voor jeugdatleten van AV Flakkee in Terneuzen

Foto: PR AV Flakkee

Zaterdag 9 september stond voor een aantal jeugdleden van AV Flakkee een Athletic Champs wedstrijd in Terneuzen op het programma.

Dit was de vierde, en tevens de laatste wedstrijd van de AC-champs van dit jaar. Jeugdleden Nikki Spaans (7 jaar) en Job van Papeveld (8 jaar) waren alle edities van de partij. Zaterdag kregen zij versterking van hun atletiekmaatjes Joah de Jong (8 jaar), Auke van Strien (9 jaar) en Veerle Boot (7 jaar). Voor Veerle was het de eerste keer dat zij meedeed aan een atletiekwedstrijd, natuurlijk is dat dan even spannend! Maar onder de vertrouwde leiding van trainer Jan van Rij hebben de kinderen het super gedaan en hebben ze genoten van de dag.

Het programma van AV Scheldesport in Terneuzen zat goed in elkaar. Er waren veel vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Zij hadden zelfs watersproeiers op de baan geplaatst om verkoeling te bieden tijdens het onderdeel ‘meters maken’.

Records verbroken

Ondanks de hoge temperaturen werden er een flink aantal persoonlijke records verbroken. Zo gooide Job met de Vortex 20,5 meter, rende Auke 925 meter in 4 minuten, behaalde Joah 2,85 meter bij het verspringen, sprong Nikki 0,75 meter hoog en stootte Veerle de medicienbal naar 3,80 meter. Knappe prestaties! Dat de jonge atleten het goed deden, bleek ook bij de prijsuitreiking. Zij mochten het podium beklimmen voor de tweede plaats! Trots als een pauw namen zij de beker in ontvangst.

Zaterdag 16 september staat het Zeeuws Kampioenschap atletiek voor pupillen op het programma in Hulst. Alle jeugdleden van 8 t/m 12 jaar kunnen zich nog inschrijven tot 14 september.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen