Leerlingen maken kennis met strand- en watersporten

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De afgelopen maanden hebben maart liefst 879 basisschoolleerlingen uit groep 6, 7 en 8 meegedaan aan het project GO4Water.

GO4Water wordt sinds 2015 door het Sportteam van gemeente Goeree-Overflakkee georganiseerd. Hiermee krijgen bovenbouwleerlingen de kans om kennis te maken met diverse strand- en watersporten. Het programma heeft als doel om kinderen te stimuleren om meer te (water)sporten en te bewegen.

Op vrijdag 23 juni kreeg sportwethouder Jaap Willem Eijkenduijn de gelegenheid om het project van dichtbij te ervaren. Hij was te gast bij ‘Watervolk’ en mocht de kinderen van openbare basisschool Roxenisse uit Melissant aan het werk zien. De kinderen waren druk bezig met ‘wingfoilen’, snorkelen en suppen (stand-up-paddling).

Drie dagen later waren leerlingen van het voortgezet onderwijs van Connect aan de beurt. Connect is een onderwijsvoorziening voor leerlingen met specifieke ondersteuningsbehoeften. Op het Noordzeestrand van Het Flauwe Werk in Ouddorp beleefden 32 leerlingen een geweldige dag vol golfsurfen, ‘Expeditie Robinson’ en beachvolleybal.

GO4Water-activiteiten in juli en augustus

Voor 40 leerlingen van GO4Water biedt de zomervakantie een mooie gelegenheid om deel te nemen aan de ‘GO Summer Surf’. Dit vervolgtraject geeft deelnemers de mogelijkheid om tegen een sterk gereduceerd tarief basis- en verdiepingscursussen golf-, kite-, windsurfen of wingfoilen te volgen. Een unieke kans om hun vaardigheden verder te ontwikkelen.

Op vrijdag 18 augustus starten de sportklassen van de CSG Prins Maurits hun nieuwe schooljaar ook sportief op het water tijdens de startweken. De week daarna is het de beurt aan de pro-klassen van de Prins Maurits. Zij gaan aan de slag met zo’n 100 leerlingen.

Aanbieders en nieuwe activiteiten

Het GO4Water-programma heeft zich uitgebreid met nieuwe activiteiten en partners. Vijf aanbieders bieden nu in totaal vijftien verschillende activiteiten aan. Die aanbieders zijn Surfschool Surfkaravaan, Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam, Beware Beach, Natural High en sinds 2022 ook Watervolk. Nieuwe toevoegingen zijn stuntsteppen en surfskaten op de pumptrack in Ouddorp, evenals de opkomende sport ‘wingfoilen’.

Wingfoilen is een innovatieve vorm van surfen. Daarbij wordt een soort vlieger (de ‘wing’) gebruikt om op een surfplank voort te bewegen. Deze activiteit geeft deelnemers het gevoel van zweven boven het wateroppervlak dankzij een hydrofoil-constructie onder de plank. Speciaal voor foilers is er een zone gecreëerd aan de Noordzeekant van de Brouwersdam, waar zowel kite- als wingfoilen veelvuldig wordt beoefend.

Meer informatie over GO4Water

Voor meer informatie over GO4Water kun je contact opnemen met Jonne Bergsma van het Sportteam GO. Hij is te bereiken via telefoonnummer 14 0187 of per e-mail via [email protected]. Het Sportteam GO staat klaar om alle vragen te beantwoorden en verdere informatie te verstrekken over dit sportprogramma.

Go4Water leerlingen watersport

Cookieinstellingen