Turn2Move trots op drie nieuwe juffen

Foto: Ellen van den Doel

Het was zaterdag 3 september een spannende dag voor drie assistenten in opleiding binnen turnclub Turn2Move. Zij hebben hun diploma gehaald en zijn nu juffen.

Voor de zomervakantie hadden de meiden hun praktijkopdrachten al afgerond. Het theorie examen moest echter nog gedaan worden. Nanou Gravestein en Marije de Ronde gingen op voor hun niveau 2 diploma. Lobke van der Wende legde haar niveau 1 examen af. Alle drie hebben ze het geweldig gedaan. Na afloop van het examen konden ze trots hun diploma in ontvangst nemen.

De opleiding

Bij Turn2Move staat kwaliteit, professionaliteit en veiligheid hoog in het vaandel. Dit betekent ook dat leiding die in de zaal staat allemaal opgeleid wordt. Dat begint al vanaf 12 jaar. Beginnende assistenten starten met de niveau 1 opleiding tot junior assistent. Vanaf 14 jaar is er de mogelijkheid om een stapje verder te gaan en de niveau 2 opleiding tot assistent te volgen. In deze opleiding wordt dieper ingegaan op didactische kennis, methodiek en turn technieken.

Van de assistenten wordt in de les ook meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid verwacht. Uiteindelijk vallen alle assistenten in de turnles onder de aansturing van de niveau 3 hoofdleiding. Deze trainer heeft de eindverantwoordelijkheid over de les en zorgt ook voor de jaarplanning en de lesvoorbereidingen. Turn2Move is erg blij met de aanwinst van de drie gediplomeerde assistenten.

Informatie

Wilt je meer informatie over gymmen en turnen bij turnclub Turn2Move? Ze hebben al lessen voor kinderen vanaf 1,5 jaar. Neem dan een kijkje op hun website. Kinderen die mee willen doen met een gratis proefles kunnen zich daarvoor aanmelden via die website. Voor vragen kun je contact opnemen via [email protected] of bellen naar 06-30383580.

Cookieinstellingen