Turn2Move begint aan nieuw turnseizoen

Foto: Ellen van den Doel

Hoewel het buiten nog prachtig weer is, zit de zomervakantie er toch echt bijna op. En dus is het tijd voor een nieuw turnseizoen.

Het team van Turn2Move is goed uitgerust deze zomer. Ze hebben er dan ook veel zin in om weer te beginnen aan een nieuw turnseizoen. Deze start op dinsdag 30 augustus in de Staver in Sommelsdijk. Ben je nog geen lid van de club? Geen probleem, je kunt gratis een proefles meedoen. Je niveau is hierbij niet belangrijk. Alle kinderen kunnen meedoen.

Turnen is volgens de club niet alleen leuk, het levert ook een bijdrage aan de motorische ontwikkeling van kinderen.

Sporten is leuk

We weten allemaal dat het belangrijk is om te sporten. Zeker voor kinderen. Wanneer ze in ontwikkeling zijn is het erg belangrijk om de motorische vaardigheden te stimuleren. Turnen is hier een perfecte sport voor. Hierbij wordt namelijk het hele lichaam gebruikt. En wel op een gevarieerde manier. Er zijn continu uitdagende toestellen en turnelementen.

Natuurlijk is het belangrijk dat sporten leuk is. Dan is het geen leren, maar gaat het eigenlijk vanzelf. Plezier hebben in het turnen en gezelligheid met elkaar in de groep. Turnen is meer dan de standaard toestellen die je misschien kent van televisie. Zo wordt er in de turnlessen ook veel geklommen en gesprongen. Denk aan toestellen zoals de grote trampoline en de airtrack. Iedere turnles worden er weer andere toestellen gedaan.

Op eigen niveau

De turnlessen zijn geschikt voor alle kinderen. De groepen zijn opgesplitst in verschillende leeftijdsgroepen. Binnen de les is er aandacht voor het eigen niveau van het kind. Zo kan iedereen uitgedaagd worden en verder ontwikkelen. Dit op een laagdrempelige manier.

De jongste kinderen kunnen samen met hun ouder (of andere begeleider) vanaf 1,5 tot 3 jaar terecht bij de ouder en kind gym. De volgende leeftijdsfase zijn de peuters (3 – 4 jaar) en de kleuters (5 jaar). Daarna starten de verschillende groepen voor jongens en voor meisjes vanaf 6 jaar. De lessen vinden plaats op woensdag en donderdag in de Staver in Sommelsdijk. Het is mogelijk om op iedere leeftijdsfase te starten met gymmen en turnen. Zo heeft Turn2Move ook een hele gezellige groep meiden van 12 jaar en ouder.

Gratis proefles

Kinderen die een keertje mee willen doen mogen een gratis proefles volgen. Daarna kan men lid worden van de club door zich aan te melden. Om mee te doen met een gratis proefles kun je je vrijblijvend aanmelden via de website. Daarna kun je beslissen of je kind lid wil worden. Aanmelden kan via de website van de club.

Cookieinstellingen