Iedereen kan een echte SURF HERO zijn!

Foto: PR Ronde Tafel 118

Met de zee en golven meebewegen leidt tot rust in het hoofd en geeft een gevoel van flow. Dit gaat voor iedereen op, ook voor kinderen die in het dagelijks leven extra begeleiding nodig hebben.

Sinds 2013 laat Surf Project zien dat deze kinderen net zo goed met een surfles mee kunnen doen. De Ronde Tafel 118 heeft zich het afgelopen jaar ingezet voor dit goede doel. Zo hebben zij de perfecte golf gecreëerd voor deze kinderen zodat ze kunnen genieten en ontwikkelen.

Op verschillende plekken langs de Nederlandse kust geeft het Surfproject les aan kinderen met Down, autisme en ADHD. Dit is voor kinderen van 8 tot en met 18 jaar. De intense ervaring van het surfen heeft een positieve invloed op de levenskwaliteit. Niet alleen van de kinderen zelf, maar ook de betrokkenen om hen heen. Plezier en veiligheid staan voorop. In kleine teams krijgen de kinderen les van gecertificeerde instructeurs. Daarnaast worden ze in en om het water begeleid door vrijwilligers.

Ronde Tafel

Zoals gezegd heeft de Ronde Tafel zich het afgelopen jaar ingezet voor deze organisatie. Met diverse acties hebben zij geld ingezameld voor dit goede doel. Op een mooie zondagochtend hebben zij bij Surfschool SurfKaravaan in Ouddorp een cheque overhandigd.

Maar ze hebben niet alleen geld gegeven aan het Surf Project. Door de evenementen en de promotie daarvan hebben ze naamsbekendheid geworven voor dit goede doel. Dit heeft ertoe geleid dat meer mensen zich hebben aangemeld als vrijwilliger. Zij kunnen nu extra ondersteuning bieden bij de surflessen.

Surf Project Ronde Tafel 118

Cookieinstellingen