Nieuwe MTB-route GO-midden geopend in Dirksland

Foto: Sam Fish

Bij sportcomplex de Gooye in Dirksland is op woensdag 1 juni een nieuwe mountainbikeroute geopend. Deze verbindt de diverse parcours op het midden van het eiland.

Door Sam Fish

De mountainbiketracks zijn een initiatief van MTB Flakkee. In samenwerking met onder andere de gemeente en Staatsbosbeheer is er nu een speciale route gecreëerd. Er was er al een van 30 kilometer op de kop van het eiland. Nu komt deze 60 kilometer lange route erbij. Daarnaast is er ook een verbindingsroute gemaakt van de twee. Daardoor kun je nu bijna het hele eiland over met de mountainbike.

Oostflakkee ontbreekt nog

Bijna het hele eiland. Op het oosten van het eiland is namelijk slechts één parcours en die vind je in Oude-Tonge. “Het oosten van het eiland is lastig terrein,” verklaart René Vis. Hij is mede-oprichter van MTB Flakkee. “Er is veel landbouwgrond en niet echt veel natuur waar je goed met de mountainbike doorheen kunt. We willen in de toekomst ook echt gaan uitbreiden naar die kant, maar het is dus lastig. We blijven zoeken naar mogelijkheden. Het zou helemaal mooi zijn als we de Grevelingendam er dan ook bij kunnen krijgen.”

Mensen die goede ideeën hebben voor mountainbiketracks op het oosten van het eiland kunnen contact opnemen met de organisatie. Kijk voor meer informatie op hun website www.mtbflakkee.nl. “We blijven altijd zoeken naar uitbreiding, want wat is er mooier dan mountainbiken?” aldus René.

Opening route

Voor midden is er dus een nieuwe route geopend. Deze heet heel toepasselijk ‘Goeree-Overflakkee-Midden’. De openingshandeling werd gedaan door wethouder Daan Markwat. Hij onthulde het bord dat bij de route hoort. Dit bord is te vinden naast de ingang van De Gooye en bevat de routes midden en west. Ook kun je op het bord de verbindingsroute zien tussen de twee én de bijbehorende bordjes.

De bordjes voor de mountainbikeroute bestaan uit een driehoek met twee rondjes. Voor midden zijn de bordjes zwart en voor west rood. Voor de verbindingsroutes zijn ze zwart en rood gecombineerd.

Trots

“De eerste gesprekken zijn al gestart in 2012. En we mogen heel trots zijn op wat we bereikt hebben sinds dien. De route die we vandaag openen is namelijk een verbinding tussen alle routes die sinds 2013 zijn aangelegd. Daarom wil ik even het moment pakken om de gebiedseigenaren te bedanken die ons toestemming hebben gegeven voor het gebruik van hun grond. Ook een speciale dank aan de gemeente voor hun positiviteit en inzet. Ik ben heel blij dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen aan dit al prachtige fietseiland.”

Van groot belang

“Ook ik ben erg trots op de mensen die dit voor elkaar hebben gekregen,” vertelt wethouder Daan Markwat tijdens de opening. “Het is mooi om te zien hoe jullie je hebben ingezet voor dit project. De afgelopen jaren hebben jullie het project steeds verder uitgebreid. En ga daar mee door, want ook wij willen een route aan de oost kant van Goeree-Overflakkee. Het is van groot belang dat je op een eiland als dit niet alleen open ruimte en natuur hebt. Het is juist de bedoeling dat je het gebied zo optimaal mogelijk gebruikt. De ambities blijven en we gaan door. Geniet tot die tijd van wat er al is.”

Opening Mountainbikeroute Dirksland midden

Cookieinstellingen