Heren DBGC gaan er met de volle buit vandoor

Foto:

Het duel met VVGZ paste helemaal in de uitgeroepen ‘Super Saturday’ vanwege het 65-jarig bestaan van DBGC.

Met veel (oud)-leden langs de lijn sleepte DBGC in de absolute slotfase een 3-2 zege uit het vuur op Sportpark de Koepel in Oude-Tonge. Het team begon goed aan de thuiswedstrijd en probeerde VVGZ vast te zetten. De bezoekers waren echter hetzelfde van plan en zo ontspon zich een gelijkwaardige wedstrijd.

De eerste helft

Na ruim tien minuten spelen kon keeper Nieuwland een afstandsschot niet klemmen. VVGZ leek daarna op voorsprong te komen. De scheidsrechter keurde de treffer echter af na een vlagsignaal. In het verloop van de eerste helft kwam DBGC beter in het duel. Een inzet van Jeroen Sep werd gestopt door de doelman. Uit een voorzet werd Bas Mackloet licht naar de grond getrokken en kreeg DBGC een makkelijk gegeven strafschop. Jeroen Sep nam dit buitenkansje graag aan en zorgde vanaf elf meter voor de 1-0.

Een inzet van Thijs Tromp vanaf randje zestien verdween net naast de goal. Op slag van rust kreeg VVGZ een hoekschop die bij de tweede paal binnen werd gelopen, waardoor beide ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamer opzochten.

De tweede helft

In het tweede bedrijf bleef het een boeiend duel met aanvallen over en weer. Na ruim een uur spelen schoot invaller Mels de Blok op de paal. Vanuit de rebound scoorde Jeroen Sep de 2-1. Deze goal werd echter afgekeurd omdat de scheidsrechter het onterechte vlagsignaal volgde. Ruim tien minuten voor tijd kwam VVGZ op voorsprong toen spits Koen Kuijpers bij de eerste paal raak kopte. DBGC moest zich snel herpakken om nog een resultaat uit dit duel te halen.

In de 90ste minuut bereikt Bas Mackloet met een lange bal Jeroen Sep. Sep was eerder bij de bal dan de doelman en na een goede aanname schoof hij de bal in het lege doel. Vanaf dat moment drukt DBGC door op zoek naar de volle buit. Een kans van Sem Vos werd nog gekeerd door de doelman en bovendien afgevlagd.

Een minuut later is de voorsprong daar. Een voorzet van Mels de Blok wordt in de 93ste minuut op knappe wijze binnen gewerkt door aanvoerder Tim Mackloet.

De volle buit

Zo pakt DBGC na een knotsgekke slotfase de volle buit in een vermakelijk duel. Door deze zege komt DBGC op één punt van nummer vijf VVGZ. Dat betekent dat ze de vijfde plaats volgende week nog kunnen veroveren. De mannen gaan dan op bezoek bij de Bruse Boys.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Arnaud Dees (’65 Melchior Coolbergen), Jacco de Gast (’74 Sem Vos), Tijme van der Veeken, Dimri Vogelaar (’85 Sjoerd van de Zaan) , Robert Koster, Sonny Noordermeer, Bas Mackloet, Thijs Tromp (’46 Mels de Blok), Tim Mackloet, Jeroen Sep.

Cookieinstellingen