Ouddorp krijgt volgend jaar een echte pumptrack

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Skateboarden, stuntsteppen, mountainbiken of crossfietsen. Het kan allemaal op de pumptrack die in Ouddorp gaat komen.

Het college besloot op dinsdag 30 november een financiële bijdrage te leveren aan dit initiatief. De bijdrage voor de pumptrack wordt volledig betaald uit de toeristenbelasting. Het is wel nog even wachten. Toeristen en inwoners kunnen hopelijk voor de zomer gaan genieten van het spannende parcours.

Fonds toeristische impuls

De ondernemers van Natural High dienden een aanvraag in voor een bijdrage. Zij deden daarmee een beroep op het zogenaamde convenant toeristische impuls. Dit fonds is in 2016 door de gemeenteraad in het leven geroepen. Jaarlijks wordt er een bedrag van 200.000 euro gereserveerd voor projecten die de (toeristische) voorzieningen op het eiland versterken. In overleg met de VEERO wordt dit budget verdeeld.

Vanuit dit fonds wordt 150.000 euro bijgedragen aan de pumptrack in Ouddorp. Er staat wel een voorwaarde tegenover. Het moet niet alleen een meerwaarde zijn voor toeristen, maar ook nadrukkelijk voor inwoners. Ook moet er sprake zijn van cofinanciering. De betrokken ondernemers betalen minimaal 50 procent van de kosten.

Ook de dorpsraad Ouddorp heeft heel positief gereageerd op het initiatief. Zij leveren een bijdrage van 5000 euro vanuit het dorpsbudget.

Wens in vervulling

Met de komst van de pumptrack gaat een wens in vervulling van veel jeugdige inwoners en bezoekers. In Ouddorp werd eerder al een petitie gestart om deze wens kenbaar te maken. Dit leverde maar liefst 700 handtekeningen op. Ook de lokale ondernemers op en rond Ouddorp Duin vinden de lokale betrokkenheid en voorzieningen voor inwoners erg belangrijk.

“Als pioniers op de Brouwersdam en in Ouddorp Duin is Natural High continu op zoek naar de ultieme (sport)beleving. Lokale betrokkenheid voor jong en oud, gecombineerd met het vrije buitengevoel,” zegt Jörgen Borsboom (founder). “En dat bovenop de elementen die we dagelijks ontvangen uit de natuur. Dat heeft ons geïnspireerd om als initiatiefnemers naar voren te stappen. We zijn dan ook enorm enthousiast dat we de pumptrack kunnen gaan realiseren bij Ouddorp Duin. Samen met de gemeente, de lokale ondernemers en de inwoners van Ouddorp.”

De eerste

Tot nu toe is er nog geen pumptrack te vinden in de regio. De dichtstbijzijnde liggen in Veere en Den Haag. Wethouder Feller vindt de komst van de pumptrack dan ook extra bijzonder. “Bij dit initiatief snijdt het mes aan twee kanten. De pumptrack is van meerwaarde voor de toeristen en bezoekers. Maar het is ook een unieke voorziening voor de jeugd van Ouddorp en omgeving. Het sluit goed aan bij de behoeftes van de lokale jeugd. En het mooie is dat de pumptrack erg veelzijdig is. Je kunt er meerdere sporten op beoefenen.”

Ook een pumptrack in Oude-Tonge

Maar niet alleen Ouddorp krijgt een pumptrack. Ook Oude-Tonge krijgt deze mooie toevoeging aan het dorp. Ook in dit dorp is een initiatief voor een pumptrack tot stand gekomen. Dit kwam vanuit de gemeente, dorpsraad, Windfonds Krammer en alle inwoners van Oude-Tonge. Voor de realisatie van deze pumptrack is vanuit het fonds toeristisch impuls 5000 euro bijgedragen.

Het voornemen is om de pumptrack te realiseren aan de Eisenhowerlaan. Daar is onlangs nog een halfpipe weggehaald na 35 jaar. Met de pumptrack wordt een mooi beleefpunt toegevoegd aan de bestaande voorzieningen.

Cookieinstellingen