DHC bleek een maatje te groot voor DBGC

Het bekeravontuur van DBGC is in Delft tot een einde gekomen. DHC was over het gehele duel gezien een maatje te groot voor DBGC en won met 4-0.

DBGC begon goed aan het duel in het ‘het grootste amateurstadion van Nederland’. Binnen twee minuten brak Thijs Tromp door de defensie van de thuisploeg. Hij omspeelde de doelman en zorgde voor de 0-1. Deze goal werd echter afgekeurd voor vermeend buitenspel.

Eenzijdig spelbeeld

Het duel ontwikkelde zich vervolgens tot een eenzijdig spelbeeld. DHC had de bal, viel aan en DBGC hield tegen. Vanuit een compacte organisatie gaf DBGC op enkele afstandsschoten na geen grote kansen weg. Na bijna 40 minuten spelen haalde Tromp van afstand uit. Zijn inzet werd weg getikt door de doelman waarna Sem Vos uit de rebound voor de voorsprong leek te zorgen. Maar zowel de scheidsrechter als de grensrechter kwamen niet tot de conclusie dat de bal enkele centimeters over de lijn was.

Vlak voor rust zorgde DHC met een schot van afstand voor de verdiende voorsprong waardoor DBGC toch met een achterstand de rust in ging.

De tweede helft

In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld onveranderd. DHC viel aan en DBGC verdedigde en loerde op de counter. Zo’n zes minuten na rust was het opnieuw een schot van buiten de zestien die fraai binnen werd geschoten. Dit bracht DHC op 2-0.

Als team bleef DBGC zo compact mogelijk spelen en loeren op een momentje in de omschakeling. Rond de 80ste minuut werd DBGC in korte tijd twee keer uitgespeeld. Daardoor moest het nogmaals twee tegengoals incasseren. Uit een vrije trap van Bas Mackloet kreeg DBGC een mogelijkheid om de eer te redden. Echter eindigde deze bal in de muur. Dit zorgde voor een eindstand van 4-0 op het scorebord.

Leerzaam duel

Zo kan DBGC terugkijken op een leerzaam duel en een terechte nederlaag tegen een sterke tegenstander. De goals die DBGC wel maakte maar niet werden geteld hadden recht gedaan aan de inzet van het team. Soms maakt een centimeter meer of minder toch het verschil. Aanstaande zaterdag speelt DBGC voor de competitie thuis tegen Walcheren.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen, Bas Mackloet, Tijme v/d Veeken, Dimri Vogelaar, Thijs Tromp (’46 Robert Koster) , Mitchell Heemes (‘ 73 Jacco de Gast) , Sem Vos (’46 Robbin Troost), Mels de Blok, Jeroen Sep (’60 Arnaud Dees) , Josef Balaydin.