Dode spelmomenten brengen DBGC langs SSV’65

In een moeizaam duel knokte DBGC zich met behulp van vier goals uit dode spelmomenten naar de overwinning. In Goes werd het 2-4 tegen hekkensluiter SSV’65.

DBGC begon goed aan het duel. Na ruim tien minuten spelen ontsnapte Jeroen Sep aan de defensie. Zijn schot werd gekeerd door de doelman. DBGC had tegen een compact spelende tegenstander op een hobbelig veld moeite om het spel te maken. Het duurde tot de 41ste minuut voor DBGC de controle omzette in een voorsprong. Een hoekschop van Tim Mackloet werd door Thijs Tromp in een keer binnen geschoten waardoor DBGC de leiding nam.

Vlak voor rust brak Tromp na een combinatie met Sep nog een keer door. Zijn schot werd echter gepareerd door de doelman. Hierdoor ging DBGC met een kleine voorsprong de rust in.

De tweede helft

Na rust wilde DBGC het duel snel beslissen. In de 51ste minuut werd hier al een belangrijke stap in gezet. Een hoekschop van opnieuw Tim Mackloet werd door Bas Mackloet over de uitkomende doelman gekopt. Zo kwam DBGC op 0-2. DBGC kreeg verschillende mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen. Maar in de eindpass of de afronding ging het steeds net mis. Tot DBGC na 68 minuten een vrije trap kreeg aan de zijkant van het veld.

Bas Mackloet legde de voorzet van Tim Mackloet klaar voor Thijs Tromp die niet twijfelde en zijn tweede van de middag maakte. Daarmee zette hij DBGC op een 0-3 voorsprong.

Het was nog niet gedaan

Het duel was gespeeld, dachten waarschijnlijk de meeste aanwezige bezoekers, toch liep dit even anders. In de 78ste minuut mocht SSV’65 een vrije trap indraaien. Keeper Nieuwland werd bij deze poging in de vijf meter ondersteboven gelopen. Toch keurde de scheidsrechter de bal die langzaam over de lijn hobbelde goed en zo kwam SSV’65 terug tot 1-3.

Een paar minuten later kwam SSV’65 zelfs terug tot 2-3 toen een geblokt afstandsschot de lucht in ging. Deze bal verdween na een inschattingsfout van keeper Nieuwland plotseling in de goal. Er ontplooiden zich nog enkele spannende minuten waarin de thuisploeg met opportunistisch spel probeerde de gelijkmaker te forceren.

Laatste kans

In de 90ste minuut kreeg Mitchell Heemes na goed doorzetten een vrije trap op randje zestien. Jeroen Sep nam plaats achter de bal en besliste op fraaie wijze het duel door de bal in de bovenhoek te knallen.

Zo wonnen de mannen van trainer Jordi Smit dit moeizame duel uiteindelijk met 2-4. Dankzij dode spelmomenten boekte het team een belangrijke zege op de hekkensluiter in 2E. DBGC bezet na deze overwinning een gedeelde derde plaats samen met Yerseke en Oostkapelle/Domburg. Aanstaande zaterdag gaat DBGC voor de tweede ronde van het bekertoernooi op bezoek bij DHC uit Delft.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen, Jacco de Gast, Tijme v/d Veeken, Dimri Vogelaar, Robert Koster (’88 Mitchell Heemes) Bas Mackloet, Thijs Tromp, Robbin Troost (’67 Sem Vos), Jeroen Sep, Tim Mackloet (’75 Josef Balaydin)