Zwemclub de Schotejil start wedstrijdzwemmen weer op

Foto: PR Zwemclub de Schotejil

Zwemclub de Schotejil uit Sommelsdijk traint sinds half mei weer dagelijks in het zwembad van sportcomplex de Staver.

De vorm en het ritme van de wedstrijdzwemmers komt langzaam weer terug. Ook zij hebben immers maanden niet kunnen trainen door de coronamaatregelen. Eind juni en begin juli staat er een interne meerdaagse zwemwedstrijd op het programma. Deze wordt verdeeld over drie trainingsavonden.

Geen publiek

Helaas zijn de maatregelen rondom het coronavirus nog niet volledig versoepeld. Dat houdt dus in dat de zwemmers het zonder publiek moeten stellen. Ook deelnemers van buitenaf mogen niet mee doen aan de wedstrijden. Maar het belangrijkste blijft dat de zwemmers weer officiële zwemtijden kunnen registreren.

Vanaf heden wordt er bovendien gezwommen met vernieuwde wedstrijdlijnen. De oude wedstrijdlijnen bleken nodig aan vervanging toe te zijn.

Nieuwe zwemmers

In de lange periode van rust is de instroom van jonge aspirant zwemmers vrijwel geheel stil komen te liggen. Maar het is nu weer mogelijk dat kinderen in de tussentijd een zwemdiploma hebben behaald. Misschien hadden ze dat vlak voor de lockdown al net binnen. Als dit het geval is en ze willen bij de Schotejil komen zwemmen, dan kunnen ze zich daarvoor weer aanmelden. Dat kan door een mailtje te sturen naar [email protected]. Ze mogen dan een aantal probeer-trainingen meezwemmen.

Swim in

Verder wordt er ook nagedacht over een wat groter opgezette Swim-in. Deze werd eerder ook al in mei 2019 georganiseerd. Hiervoor had toen een flink aantal belangstellenden zich aangemeld. Als er meer bekend is voor een volgende editie, wordt dat gecommuniceerd.