Leuke sport- en spelmiddag voor jeugd HCGO

Foto: Martijn Winkels

Op zaterdag 6 maart werd voor de jeugd van HCGO een sport- en speltraining georganiseerd. Dit was in samenwerking met Kick en Sticks. En iedereen mocht een vriendje of vriendinnetje meebrengen.

Het programma werd ingericht in drie delen. Hiervoor was gekozen om iedere leeftijdsgroep zoveel mogelijk aandacht te geven. Van 10.00 tot 11.00 uur kwamen de F- en E-jongeren aan bod. Van 11.00 tot 12.00 uur was het aan de C- en D-jongeren. En van 12.00 tot 13.00 uur mocht de oudste jeugd langskomen.

Boven verwachting

De opkomst was boven verwachting, volgens de organisatie. Bijna 140 jongeren kwamen sporten, onder wie ruim 30 introducés. Mede daardoor werd het een mooie middag, met veel zon en gezelligheid. Het halen en brengen van de ouders verliep ook vlekkeloos en de looproutes werden netjes aangehouden.

Na afloop zorgde de activiteitencommissie voor fruit, drinken en een candy bar. Dit werd dan ook zeer gewaardeerd door de jonge sporters.

Wethouder

Behalve de sporters was er ook bijzonder bezoek vanuit de gemeente. Wethouder Berend Jan Bruggeman kwam namelijk even kijken op de sportclub. De gemeente had eerder voor iedere sportvereniging een financiële bijdrage beschikbaar gesteld. Zo konden ze in deze lastige tijden iets extra’s doen voor de jeugd.

De wethouder was dan ook erg enthousiast over het initiatief van HCGO.