Voortvarende voortzetting dames Vc Intermezzo

Foto: Pixabay; TaniaVdB

De dames van volleybalclub Intermezzo uit Sommelsdijk zijn het kalenderjaar 2020 zeer goed gestart.

Vorige week startten de dames nog met een 0-2 achterstand tegen concurrent Gavoc’10. Dat wisten ze uiteindelijk om te zetten naar een 3-2 winst. Maar afgelopen zaterdag werd in Breda de volle buit behaald tegen De Burgst 4.

Spelverloop

In de eerste set liep het scoreverloop tot aan 16-14 in het voordeel van Vc Intermezzo redelijk gelijk op. Goede serviceseries van Louise van Broekhoven en Esther Dijkshoorn zorgden voor een snelle uitloop naar een 18-25 setwinst.

De tweede set werd door effectiever spel in de eindfase van de set nipt uit het vuur gesleept (23-25) waarna de Flakkeese ploeg dit goede niveau vervolgens nog 2 sets wist vol te houden (21-25, 22-25). Spelverdeelster Ilse Groen zag alle aanvalsters veelvuldig scoren terwijl bij De Burgst de foutenlast opliep.

Coach Martin Kooiman liet de 15-jarige Danique Reuijl in de vierde set debuteren in de hoofdmacht. “Vandaag speelden we een goede wedstrijd als team met een goede servicedruk en aanvallend scorend spel. Het was geweldig om Danique ervaring te kunnen laten opdoen in een wedstrijd waarin we een mooie teamprestatie geleverd hebben,” aldus de tevreden coach.

Heren

Het eerste herenteam van Vc Intermezzo beleefde een moeilijke avond in Oud-Beijerland. De ervaren mannen van DVO 2 waren in een wedstrijd met een spannend scoreverloop nipt de betere; 3-2 (23-25, 26-24, 25-19, 14-25, 15-13).

Reacties