Springend het nieuwe jaar in met de Springdagen

Foto: Sam Fish

Veel mensen hebben ten minste één goed voornemen voor het nieuwe jaar. Maar deze kinderen maken het meteen waar als ze zeggen dat ze meer gaan sporten. In totaal deden deze eerste week van 2020 bijna 4000 kinderen mee aan de Springdagen in de Staver.

Door Sam Fish

Het bestaat al sinds 2002, maar de Springdagen zijn populairder dan ooit. Naast de 84 clubs met 3300 kinderen hebben namelijk ook nog eens 325 Flakkeese kinderen zich aangemeld. Verdeeld over de drie dagen zijn dat aardig wat deelnemers per keer.

Dat komt mede door de samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee. Vanuit Jongeren Op Gezond Gewicht is er een regeling getroffen dat de kinderen van het eiland met korting mee konden doen aan de Springdagen. Zo is het echt een leuke start voor iedereen.

Springdagen

Wat ooit begon als twee uur springen op een paar kussens en trampolines, is uitgegroeid tot één van de grootste sportevenementen van het eiland. Er wordt nog steeds gesprongen op kussens en trampolines, meer dan ooit tevoren. Maar de collectie is uitgebreider en vult nu een hele zaal. En er is meer. Kinderen kunnen nu ook de klimwand in, bowlen en handboogschieten. Tot slot mogen ze ook allemaal een verfrissende duik nemen in het zwembad. Een sportieve manier om het jaar te beginnen.

Start

Het was de eer aan wethouder Berend Jan Bruggeman om de Springdagen te openen. Dat deed hij door het lint voor de springbaan door te knippen. Daarbij kreeg hij hulp van twee enthousiaste springers. “Allereerst natuurlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar,” zegt hij voordat het springfestijn kan beginnen. “Wat mooi om te zien dat jullie hier met zoveel kinderen zijn. Bewegen is goed voor en dat is precies wat we hier gaan doen. Ik wens jullie allemaal heel veel plezier.”

Het lint wordt geknipt en meteen bestormen de kinderen de springbaan. Salto’s, radslagen, huppels. Alles wordt uit de kast gehaald om het nieuwe jaar in te luiden.

Verbouwing

De Springdagen worden gehouden in de sporthallen van de Staver. Daar is de laatste jaren al aardig uitgebreid met opslagruimte en kleedkamers. Maar het is nog niet genoeg. Dit jaar wordt ook de grote sporthal, de voormalige tennishal, aangepakt. De permanente tussenwanden worden ingeruild voor wanden die weggehaald kunnen worden. Er worden meer kleedruimtes gebouwd en ook komt er meer opslag voor het materiaal.

Het is de bedoeling dat de verbouwing klaar is in september.

Reacties