Eerste zege voor DBGC in het nieuwe seizoen

DBGC is erin geslaagd om haar eerste overwinning van het seizoen te boeken. Tegen hekkensluiter Walcheren werd het 4-0.

Het duel tussen DBGC en Walcheren was op het moment van spelen een duel in de onderste regionen. Walcheren staat namelijk op de laatste en DBGC op de voorlaatste plaats. In het begin van het duel tasten beide ploegen elkaar af en gebeurde er weinig voor beide goals. Na een klein kwartier spelen verwerkte de keeper van Walcheren een terugspeelbal onvoldoende. De bal kwam voor de voeten van Wilko Pulleman die de bal eenvoudig in het lege doel kon schuiven. Twee minuten later vond Wilko Pulleman met een boogbal Jeroen Sep. Uit een op het oog lastige hoek schoot Sep de bal snoeihard achter de Walcherse keeper waardoor DBGC na een kwartier met 2-0 voor stond.

Uit een tegenaanval werd Walcheren een keer dreigend, maar de voorzet was aan de harde kant waardoor de aanvaller de bal naast het doel werkte. DBGC speelde met de voorsprong op zak de eerste helft uit ging daardoor met een 2-0 voorsprong de rust in.

Tweede helft

In de tweede helft werd DBGC al na vijf minuten nog verder in het zadel geholpen. Een handsbal van Walcheren in de zestien werd bestraft met een strafschop. Tim Mackloet zorgde vanaf elf meter gedecideerd voor de 3-0. Het verzet van Walcheren was hierdoor definitief gebroken. Uit een rebound na een vrije trap scoorde Bas Mackloet de 4-0. Echter werd deze werd vanwege vermeend buitenspel geannuleerd. Jeroen Sep kreeg in de tweede helft met verschillende één op één situaties de kansen om de score verder uit te breiden, maar de lat, de doelman of het vizier stonden dit in de de weg. Vlak voor tijd werd hij opnieuw door Wilko Pulleman aangespeeld, kapte zijn man goed uit en zorgde met een hard schot met links voor de afsluitende 4-0.

Zo pakte DBGC terecht drie belangrijke punten en stijgt het naar de 11e plaats. Volgende week gaat DBGC op bezoek bij Hellevoetsluis dat deze speelronde met 3-1 verloor van Bruse Boys.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Yannick Lugthart, Martijn Bakker, Arnaud Dees, Melchior Coolbergen, Sonny Noordermeer (’74 Wouter Tromp) Bas Mackloet, Jacco de Gast, Tim Mackloet, Wilko Pulleman (’82 Ramon de Man), Jeroen Sep (’87 Mitchel Heemes).