Schotejil goed van start in Nationale Zwemcompetitie

In Alblasserdam is zwemclub De Schotejil nu ook begonnen aan seizoen 2019-2020 van de Nationale Zwemcompetitie.

In de eerste competitiewedstrijd, die werd gezwommen met de plaatselijke zwemvereniging De Wiekslag en ZOB’66 uit Oud-Beijerland, werden prima resultaten neergezet getuige ca. 35 ereplaatsen en evenzoveel persoonlijke records. De schotejil won daarnaast ook allevier de estafettes.

Persoonlijke ereplaatsen waren er bij de dames voor Lotte Middelbos, Lotte Tillema, Manon Middelbos en Lieske Zijlstra. In de categorie meisjes Jeugd-Junioren ging het ere-metaal naar Lyke Buscop, Meyke van Nimwegen,  Dominique Overduin en Eva v.d. Slik. Bij de heren werden de medailles gewonnen door David Kievit, Jacob Mackloet, Aron Paasse en Frank v.d. Voordt. Bij de jongens Jeugd-Junioren zwommen Xander Vis, Laurens Kalle, Daniel ’t Mannetje en Christian Kalle eveneens naar podiumplaatsen. In de jongste Minioren-categorie won ook Famke Franzen een medaille.

Dikke persoonlijke records waren er verder nog voor Berdien Korpershoek, Melanie v.d. Made en Janneke Bergen op 200m vrij. Vermeldenswaardig zijn tenslotte de knappe p.r.’s van Rien Mackloet op 100m vlinderslag, van Laurens Kalle op 200m rugslag en van Lyke Buscop en Jens Kooijman op 200m schoolslag.