Jeugdtriathlon in Stellendam voor Kika

Foto: Sam Fish

Op zaterdag 22 juni wordt voor de tweede keer het jeugdtriathlon GO georganiseerd in en rond het Zuiderdiep in Stellendam.

Speciaal voor de basisschoolleerlingen uit het dorp wordt dit sportieve evenement georganiseerd. Leerlingen van groep 3 en 4 zullen starten om 9.00 uur, voor de kinderen van groep 5 en 6 is dat om 10 uur en groep 7 en 8-leerlingen starten om 11.00 uur.

De triathlon bestaat uit drie onderdelen; zwemmen, fietsen en hardlopen. De afstanden die deze dag afgelegd worden zijn aangepast naar de leeftijden van de deelnemers. De organisatie is in handen van Sportteam GO en de deelname is volledig gratis.

Sponsoring

Hoewel de deelname geheel gratis is, krijgen alle kinderen een sponsorformulier mee om geld in te zamelen voor het goede doel. De opbrengst van de triathlon gaat namelijk naar Kika, een stichting die zich inzet om de kans op genezing onder kinderen met kanker te vergroten. De deelnemer die het meeste geld ophaalt wint de gouden Kika Bokaal en een kika beer.

Meedoen

Kinderen die mee willen doen aan deze sportieve dag voor het goede doel kunnen zich per e-mail inschrijven. Het mailtje kan verstuurd worden naar [email protected]. Voor alle deelnemers is er een leuke herinnering en de drie snelste triathleten per categorie winnen een mooie beker. Let op! Inschrijven kan nog tot en met vrijdag 7 juni.

Reacties