Ruim € 8500,- voor goede doelen Tulpenwandeltocht

Foto: PR Organisatie Tulpenwandeltocht

Op zaterdag 20 april was alweer de achtste editie van de Tulpenwandeltocht. De tulpen stonden toen in volle bloei en maar liefst 2033 deelnemers hebben daarvan genoten.

Vier wandelroutes, één fiets- en scootmobielroute, 1000 bossen tulpen, 900 pannenkoeken, 58 vrijwilligers en bijna 40 sponsoren. Dat moet wel een fantastisch evenement zijn geweest. En dat blijkt ook maar weer uit het prachtige bedrag dat is opgehaald. De cheques daarvan zijn uitgereikt op dinsdag 21 mei in ‘De Doele’ in Sommelsdijk.

Na een kort welkomstwoord schetst André Groenendijk de activiteiten en ervaringen van de organisatie van eind 2018 tot heden. Vervolgens was het de beurt aan Wethouder Bruggeman van de gemeente Goeree-Overflakkee om de cheques uit te reiken.

Goede doelen

Vertegenwoordigers van de vier hoofddoelen van dit jaar, KNRM GO, de Ouddorpse Reddingsbrigade, de Zonnebloem GO en de kinderafdeling van het Van Weel Bethesda Ziekenhuis in Dirksland, namen hun cheques in ontvangst. Allen ontvingen maar liefst € 1.500,-. Eveneens ontvingen het Streekmuseum GO, Rode Kruis GO, Modelvliegclub SDGO, Muziekvereniging Apollo, Koninklijke Muziekvereniging Sempre Crescendo, Gerard Razenberg Stichting, Flakkees Piratenkoor, Shantykoor Op Volle Kracht, Stichting GO Mobiel een mooie bijdrage.

Er werden nog nooit zoveel cheques uitgereikt als dit jaar, maar liefst dertien goede doelen werden blij gemaakt met een mooie gift! De goede doelen gaven aan zeer verheugd te zijn met de gift en deze nuttig te besteden.

Achtereenvolgens werd, net als vorig jaar, de prijs uitgereikt aan de winnaars van de fotowedstrijd, zij ontvingen van de gemeente Goeree-Overflakkee een overnachting cadeau in de beachlodges van het Zeil-en Surfcentrum Brouwersdam.

Bedankt

De organisatie bedankt alle meewerkende instellingen, sponsoren, vrijwilligers en natuurlijk de vele enthousiaste deelnemers. Opnieuw is gebleken dat bloeiende tulpenvelden een prachtig en krachtig product zijn om Goeree-Overflakkee nog meer op de kaart te zetten in binnen – en buitenland. Blijkende uit het feit dat de tocht, naast de trouwe schare Flakkeese deelnemers, zelfs deelnemers uit Canada trok!

Negende editie

De Tulpenwandeltocht verbindt natuur, cultuur en sportief bezig zijn. Het motto spreekt voor zich “samen kunnen we veel!”. Eind dit jaar starten de voorbereidingen voor de negende editie van deze mooie Tulpenwandeltocht en de organisatie hoopt ook volgend jaar weer op uw deelname te mogen rekenen. Zet zaterdag 18 april 2020 maar vast in de agenda!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen