Spinning marathon voor Roparun in Oude-Tonge

Foto: Sam Fish

Lekker sporten voor een goed doel. Een betere combinatie zou er bijna niet zijn. Daarom is er op zaterdag 18 mei in Oude-Tonge een spinningmarathon voor de Roparun. “Hun motto is zo sterk, daar wilde ik mijn steentje aan bijdragen,” laat de organisator weten.

Door Sam Fish

“Ik organiseer dit vanuit mijn werk,” vertelt organisator Alexander Coolbergen, hij werkt bij de Penitentiaire Inrichting in Dordrecht. “We wilden een zo groot mogelijk evenement opzetten om zo veel mogelijk geld op te halen. We kwamen uit bij een spinningmarathon en vervolgens heb ik de vraag neergelegd bij Paul Buijs van Dynamic Motion.” De sportschooleigenaar bleek enthousiast over het plan en stelde zijn spinningzaal met 24 fietsen beschikbaar.

“We doen zes rondes van een uur voor 15 euro per fiets. Je fietst dan onder begeleiding van een instructeur,” vertelt Alexander. “En toen dat allemaal geregeld was zijn we verder gaan denken, we wilden meer doen dan alleen fietsen.”

Meer
Alexander besloot Jordi Hotting te vragen een bootcamp te geven. “Ik sport regelmatig bij hem en het leek mij wel een tof idee om er nog iets bij te doen, aangezien niet iedereen van fietsen houdt,” zegt hij. “En ook Jordi was heel enthousiast. Dus naast het spinnen is er ook een bootcamp van ongeveer anderhalf uur.”

En dat is nog steeds niet alles. “We verkopen de hele dag ook loten voor 2 euro per stuk,” vertelt Alexander enthousiast. “De prijsuitreiking daarvan is rond 16.00 uur. En de hele dag zijn er ook verschillende kraampjes te vinden op de parkeerplaats van Dynamic Motion. Eten en drinken, maar ook sieraden, bloemen, woondecoratie en nog veel meer. Het wordt gewoon een heel gezellige dag.”

Meedoen
Meedoen met de actiedag voor de Roparun is heel makkelijk. Er zijn zes rondes van een uur voor de spinningmarathon. De fietsen zijn te huur voor 15 euro per uur. Deze kunnen gereserveerd worden via de website van Dynamic Motion. De spinningmarathon duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Als je liever mee doet aan de bootcamp kun je een mailtje sturen naar [email protected]. Deze start om 13.00 uur, duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 10,- per persoon.

“Losse donaties zijn uiteraard ook welkom,” laat Alexander weten. “Het is tenslotte allemaal voor het goede doel. Dus alles wat we kunnen ophalen gaat naar de Roparun.”

Roparun
De Roparun is een non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam, met de finish op de Coolsingel. Sinds 2012 zijn er ook teams die starten in Hamburg en eveneens finishen op de Coolsingel. Het doel van de Roparun is geld op te halen voor kankerbestrijding, met als motto ‘Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen