Rugbyers verstevigen koppositie in Throphypoule

De rugbyers van de Eerste Flakkeese Rugby Club Eilanders hebben de eerste plek in de Trophypoule van de 4e Klasse Zuidwest steviger in handen na de overwinning op RC Breda 3.

Op het veld van clusterpartner Dordrecht kwamen de mannen van coach Eus van Dijk na een afwachtend kwartier lekker stoom en namen door try’s van Leendert Maliepaard, Chiem van Woerkom. Breda moest 10 minuten met een man minder spelen na een gele kaart wegens een hoge tackle en de ruimte zorgde voor een try van Bram Brouwers. Met de conversie van Aaron Huizer raak werd de ruststand 17-0 bepaald en leek er geen vuiltje aan de lucht.

De gasten kwamen echter na de pauze al snel terug met een try maar zagen daarna weer een speler voor 10 minuten naar de kant gaan wegens een hoge tackle. Hiervan profiteerde de thuisploeg die door try’s van Twan de Waard en Jeroen van de Rijt de zege zeker stelde. Breda wist nog één keer te scoren wat de eindstand op 27-10 bracht.