Evert ten Napel in gesprek met Foppe de Haan

Vrijdag 16 november is er een interessant theatergesprek met Foppe de Haan en Evert ten Napel in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis.

Het wordt niet gegarandeerd dat Foppe de Haan zijn emoties de baas blijft als hij geïnterviewd wordt door Evert ten Napel en zijn voetballeven uit de doeken doet. Want voetbal is emotie en Foppe leeft voor de voetbalsport.

Foppe de Haan
Zijn voornaam is merkbeeld geworden en zijn achternaam symboliseert zijn karaktertrekken: trots en onafhankelijk, leidend en sociaal. Landelijk bekend geworden door als trainer met Jong Oranje in 2006 en 2007 het Europees Kampioenschap te winnen en door zijn langdurige en succesvolle trainerschap bij sc Heerenveen, ook nog eens na zijn pensionering. Maar wat Foppe de Haan zo’n uniek mens maakt is dat hij op een ingetogen, maar toch daadkrachtige manier mensen weet te bewegen om het beste uit zichzelf naar boven te halen, waardoor een team of groep beter presteert. En zijn manier van werken, motivatie en leiderschap weet hij ook nog zorgvuldig, met enthousiasme en aansprekende voorbeelden onder woorden te brengen, zodat een ander er ook iets van op kan steken.

Evert ten Napel
De bakkerszoon uit Klazienaveen werd sportverslaggever en was sinds 1982 commentator bij NOS Studio Sport. Zijn stem wordt nog eerder herkend dan zijn gezicht en u kunt hem tegenwoordig het Eredivisie voetbal horen verslaan bij de commerciële TV zender FOX of zijn kreten en uitspraken horen via de FIFA-games. In de vele jaren bij Studio Sport was Evert bij talrijke grote sportmomenten aanwezig, zoals de Elfstedentocht overwinning van Evert van Benthem in 1985, het Heizeldrama tijdens de wedstrijd Liverpool-Juventus, het WK in 1978 in Argentinië, het EK 1988 in Duitsland en deed ook nog 5x verslag van de Tour de France achter op de motor.

Evert heeft de ontwikkelingen van Foppe als trainer op de voet gevolgd en de samenspraak tussen deze twee mannen leidt tot een prachtige theateravond. Een must voor iedere voetballiefhebber! Geïnterviewd door Evert ten Napel komt Foppe de Haan in theater goed tot zijn recht. Dit vanwege de ruimte en tijd die er is om zijn voetballeven uit de doeken te doen en zijn (levens)visie te delen met het publiek.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis | vrijdag 16 november | Rabobankzaal | 20.15 uur | € 25,00 | www.hetdiekhuus.nl

Reacties