Intensief trainingskamp voor Schotejillers

Foto: ZC De Schotejil

Afgelopen maandag vertrok een deel van de zwemmers in leeftijd van 10 t/m 18 jaar van zwemclub de Schotejil naar een intensief trainingskamp. De bestemming was kamphuis “Buitenhuis Teteringen” vlakbij het zwembad “De Warande” in Oosterhout.

De zwemmers gingen intensieve trainingsdagen tegemoet met twee trainingen per dag, variërend van 1 tot 2 uur per keer in een 50m bad. Daarnaast werd er iedere dag een landtraining gedaan onder leiding van de zwemtrainers.

De zwemmers van de Schotejil zwemmen in de landelijke A-competitie. Een deel van de zwemmers neemt regelmatig deel aan internationale wedstrijden in België. Aanstaande zaterdag gaat er weer een groep afgevaardigden naar een wedstrijd in Gent. Om de zwemmers beter voor te bereiden en om te werken aan conditie en techniek werd er hard getraind.

‘s Avonds was er tijd voor spel en vrije tijd om daarna op tijd te gaan slapen om deze intensieve dagen vol te houden. Gelukkig waren de zwemmers goed voorbereid op intensieve dagen en kregen ze veel koolhydraten in de vorm van brood mee van bakkerij Koese. Tevens waren er ouders in het kamphuis die de maaltijden verder verzorgden, met boodschappen deels gesponsord door Plus Slingerland uit Middelharnis.

Verder kreeg de zwemclub nog sponsorgelden binnen van EMO – dat gevestigd is op de Maasvlakte – en anonieme sponsoren om dit evenement mogelijk te maken.

Reacties