Turn2Move leidt junior assistenten op

Foto: PR Turn2Move

Op zaterdag 13 oktober hebben Nika Schnetz en Rachel van Wezel hun junior assistenten diploma behaald bij turnclub Turn2Move in Sommelsdijk.

De afgelopen maanden hebben de junior assistenten een opleiding gevolgd om te mogen assisteren. In de lessen bij Turn2Move moesten zij 19 opdrachten uitvoeren onder begeleiding van een niveau 3 lesgever om op die manier de kneepjes van het vak in de praktijk te leren. Deze praktijkopleiding is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 12 jaar die leuk met kinderen om kunnen gaan en het fijn vinden om met kinderen te werken. Vanaf 14 jaar kunnen deze assistenten een niveau 2 assistenten opleiding volgen en vanaf 16 jaar een niveau 3 opleiding, waarmee ze de bevoegdheid krijgen om zelfstandig gym- en turnles te geven.

Verantwoord bewegen
Door alleen te werken met gediplomeerde leiding wil Turn2Move op een verantwoorde wijze gym- en turnlessen verzorgen. Op die manier zorgen ze er voor dat kinderen op de juiste manier aangestuurd worden, maar dat er ook efficiënt onderdelen aangeleerd worden, zoals handstand, radslag, borstwaartsom en nog veel meer. De lessen zijn zeer gevarieerd doordat Turn2Move naast de toestellen in de Staver ook gebruik kan maken van de springtoestellen die ook tijdens de Springdagen gebruikt worden zoals airtrack, grote trampoline, airbox XL en dubbele mini trampoline en doordat er gewerkt wordt met een jaarplanning en lesvoorbereidingen voor elke groep. In de les wordt er door de lesgevers een positieve sfeer gecreëerd waarbij de kinderen respect hebben voor zowel de lesgevers als voor elkaar. Uit de reactie van de leden blijkt dat kinderen graag naar de lessen van Turn2Move komen, omdat de lessen leuk en uitdagend zijn. Voor de kinderen zelf is het goed om hun grove en fijne motoriek te ontwikkelen en daarnaast werkt het vele bewegen preventief tegen overgewicht. Ook Rachel en Nika dragen met hun behaalde diploma hier aan bij.

Peuter- en kleuterles
Voor de peuters, de kleuters en de jongens zijn er aparte lessen. De peuters gymmen op woensdag van 16.00 tot 16.45 uur, de kleuters gymmen van 16.45 tot 17.45 uur in zaal 6 van de Staver en de jongens vanaf 6 jaar in 2 verschillende groepen op donderdag.

Gratis proefles
Kinderen die een keertje mee willen doen mogen een gratis proefles volgen, daarna kan men lid worden van de club door zich aan te melden. Net als bij alle andere sportclubs heeft deze turnclub hun eigen club kleding. Voor meisjes is dit een turnpakje, turnbroekje en turnschoentjes. Voor jongens zijn dit alleen turnschoentjes. Deze kleding kan voor of na de les gepast en gelijk gedragen worden.

Informatie
Meer informatie over turnclub Turn2Move kunt u vinden op hun website www.turn2move.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen via [email protected] of bellen naar 0187-487513.

Reacties