Giro di Kika Nederland groot succes

Foto: PR Kika Goeree-Overflakkee

Het fietsteam van Kika Goeree-Overflakkee heft van 31 augustus tot en met 2 september meegedaan aan de Giro di Kika Nederland. Deelnemers konden zich laten sponseren en er is, zoals we wel gewend zijn van Kika, weer een prachtig bedrag opgehaald.

Door Sam Fish

Naast GO 4 Kika, het Flakkeese team, deden er nog 120 fietsers mee aan het grootse evenement. De Giro di Kika is een sponsorfietstocht van drie dagen, waarbij er 150 kilometer wordt gefietst per dag. Daarnaast liepen er ook nog 160 atleten de estafettemarathon van 95 kilometer per dag.

Het team vertrok donderdag 30 augustus richting Groningen waar ze overnachtten op een plaatselijke camping was en tegelijkertijd ook de start en finish van de etappe van de eerste dag. De finish van het evenement was bij het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Daar stond natuurlijk de enige echte Kika-Kees te wachten op zijn team.

Team Flakkee
GO 4 Kika bestond uit Annet Albrechts, Liesbeth van Ast, William Pijl en Edwin van Os.  Zij werden aangespoord door teamcaptain John Albrechts, ze werden vervoerd door Jaap van Ast en Jolanda Wervers zorgde voor eten en drinken. Het team nam het eindbedrag van een aantal acties mee naar het evenement zoals de Kika jeugdtriathlon, de zwemvierdaagse, cakeverkoop en nog veel meer. Annet Albrechts werd nog gehuldigd omdat zij van alle fietsers het meeste geld had opgehaald; ruim 7000 euro. Ze kreeg daarvoor de paarse leiderstrui en mocht als eerste starten bij de etappe Hardenberg naar Hoenderloo. Het hele team heeft samen € 14.005,14 opgehaald. De totaalopbrengst van de Giro di Kika was bijna 400.000 euro.

LEES OOK:  Prachtig jubileum voor Teun en Fie Verolme

“Ik ben zo ontzettend trots op Goeree-Overflakkee, omdat er zoveel geld is gegeven voor dit goede doel. Hartelijk bedankt voor Kika en de kinderen voor wie we het doen. Goeree-Overflakkee kleurt Kika-Oranje,” aldus een geëmotioneerde Kees Witte bij de finish.

Reacties