Neppe vuurwapens: Doet het niet

Foto: Politie.nl

De politie van Basisteam Haringvliet waarschuwt op Facebook voor nepwapens. Zeker als ze niet van echt te onderscheiden zijn.

Op een school binnen het werkgebied van Basisteam Haringvliet ging een filmpje rond van een minderjarige met een vuurwapen in zijn hand. Dit filmpje had hij zelf opgenomen. Het vuurwapen was niet van echt te onderscheiden, maar na onderzoek bleek het om een balletjespistool te gaan. Het is in beslag genomen en de minderjarige wordt op een later moment gehoord.

“We kunnen het niet genoeg benadrukken”, schrijft de politie in een post op Facebook. “Maar ouders, als jullie kinderen dit soort wapens hebben, vernietig ze of stel ons in kennis. Als wij iemand aantreffen op straat met dit soort wapens, trekken wij ons vuurwapen. Met alle gevolgen van dien.”

Nu was het een balletjespistool, maar dat blijkt pas na onderzoek. Op afstand is soms niet te zien of het een echt wapen is of niet. En de politie handelt dan alsof het om een echt wapen gaat. Dat zou dan dus zomaar verkeerd kunnen aflopen. Waar dit incident heeft plaatsgevonden is niet bekend gemaakt. Basisteam Haringvliet is ook buiten Goeree-Overflakkee actief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen